Ana Kolenc

O avtorju

Ana Kolenc je univ. dipl. pravnica, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, certificirana učiteljica joge in meditacije ter intuitivna svetovalka za posameznike in podjetja. Je ustanoviteljica Zavoda Anacordum, za lahkotnost življenja in avtorica knjige Svetlobni vodnik ter online Akademije zavestnega kreiranja.

Pri svojem delu uporablja lastno metodologijo LightGuide, katere glavni namen in poslanstvo je, da z njeno pomočjo presežemo omejujoča prepričanja in stopimo na pot svojega višjega poslanstva in srčnega podjetništva.

Njeno delo obsega tako individualno svetovanje, kot delo s podjetji. Rezultati se kažejo kot vzpostavitev nove energije za življenje, mirnejši tok misli in jasnost, kaj je tisto, kar je resnično pomembno, da lahko prestopimo na višji nivo zavestnega ustvarjanja. Na Inštitutu Most sodeluje kot podjetniška svetovalka in mentorica za razvoj osebnostnih potencialov.

b2b

Vpliv ljubezni na vodenje

Ena glavnih prioritet našega podjetja je, da ustvarjamo harmonične odnose v različnih timih. Posledica le-teh pa je potem uspeh podjetja.

b2b

Vodenje z ljubeznijo: predanost k skupni blaginji in poslanstvu

Močni voditelji imajo sposobnost, da bodo vašo nalogo znali povezati z višjim namenom in vam pokazali, kako vaše delo vpliva na večjo celoto.

mnenja

Prizemljeni optimizem - recept za uspeh v krizi

»Če iskreno verjamete v pozitiven izid, to poveča vašo motivacijo, da se bolj potrudite, vse to pa dejansko spremeni vašo realnost.«

mnenja

Ustvarite stabilne temelje za leto 2022

December je primeren mesec in odlična priložnost za čisto vsakogar, da pripravi kvalitetne temelje za prihodnost.

mnenja

Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu

Z vsakega od nas je pomembno, da se vrne nazaj k sebi in v svoje srce.

mnenja

Pomen čustvene inteligence v poslovnem svetu

Zakaj je pomembno razvijati našo čustveno inteligenco? Kakšno funkcijo ta igra v sodobnem, hitro spreminjajočem se svetu?

mnenja

Kako aktivirati potencialne zaposlenih? (2. del)

V zadnjem članku sem govorila o potencialih, tokrat pa bom razkrila še posebno tehniko, ki jo uporabljamo na naših tedenskih sestankih.

mnenja

Kako aktivirati potenciale zaposlenih v podjetju?

Vodjo mora zanimati, kako lahko pozitivno vpliva na zaposlene, da ti v njegovi prisotnosti postanejo še boljši in bolj uspešni ljudje.

b2b

Trendi v podjetništvu

Zakaj ljudje tako zlahka posodabljamo svoje telefone in elektronske naprave, sebe pa ne?

mnenja

Lekcija adaptacije na »korona šok«

Po vsem tem, kar smo preživeli v preteklem letu in kar še sledi… Kaj je novo normalno?