V Bosni in Hercegovini cepili proti korupciji

V središču Mostarja v Bosni in Hercegovini so v okviru nevladnega projekta organizirali »cepljenje proti korupciji«.
Fotografija: FOTO: JOŽE SUHADOLNIK/DELO
Odpri galerijo
FOTO: JOŽE SUHADOLNIK/DELO

Namen projekta je bil opozoriti na razširjenost korupcije v BiH, ki v mednarodnih raziskavah o korupciji sodi med najbolj skorumpirane evropske države.

»Cepiva (proti korupciji) smo nabavili v velikih količinah in smo prvi v državi, ki smo uspeli priti do njih,« je novinarjem povedala koordinatorica projekta On My Own - Neću štelu Edisa Demić. Po cepljenju so državljani prejeli še potrdilo, da ne bodo imeli nobenih stranskih učinkov.

image_alt
Kakšne so novorazglašene omejitve potovanja v Evropi?


Demićeva je spomnila na raziskave, ki pričajo, da so BiH, Severna Makedonija in Kosovo na področju boja proti korupciji najslabše države v Evropi. Izpostavila je, da veliko državljanov niti ne razume, kaj je korupcija, čeprav je ta očitna v vseh sferah družbe.


Med cilji projekta je tudi vzpodbuditi umetnike, aktiviste in novinarje, da dodatno okrepijo svoje opozarjanje na pomen učinkovitega boja proti korupciji, je poročal novičarski portal dnevnik.ba.

Mimoidočim so obenem razdeljevali zaščitne protikorupcijske maske, letake in drug podoben material. Lahko so se tudi fotografirali s protikorupcijskimi sporočili v posebni fotokabini, ki so jo tako kot razstavo likovnih del postavili v okviru projekta.

Več iz rubrike