Kljub opozorilom oblasti, Nemci množično na Majorko

Tisoče Nemcev je pretekli konec tedna poletelo proti španskemu otoku Majorka, kjer nameravajo preživeti velikonočne praznike.
Fotografija: FOTO: INAFASSBENDER / AFP
Odpri galerijo
FOTO: INAFASSBENDER / AFP

Samo letalska družba Eurowings je v soboto in nedeljo opravila 44 letov proti Majorki iz devetih nemških mest, kar je skoraj štirikrat več kot teden prej. Družba ni sporočila točnega števila potnikov, le da so bili leti precej polni.

Družba Tui pa je na otok na 15 letalih prepeljala skoraj 2000 potnikov.

V mestu Palma je v soboto pristalo 60 letal, še 70 pa v nedeljo, poroča STA, ki se sklicuje na nemško tiskovno agencijo.
FOTO: JAIME REINA / AFP
FOTO: JAIME REINA / AFP


Nemška vlada je nedavno umaknila Majorko in druge Balearske otoke s seznama rizičnih območij, kar pomeni, da ob vrnitvi v domovino ni več obvezna karantena in testiranje na novi koronavirus. Zaradi porasta okužb pa je vlada kasneje uvedla nov ukrep, da morajo vsi potniki, ki pridejo v Nemčijo z letalom, pred vkrcanjem na letalo že opraviti testiranje.

Španski časnik v nemščini Mallorca Zeitung je poročal, da imajo nemški dopustniki možnost koriščenja brezplačnega hotela za karanteno, če se izkaže, da so pred vkrcanjem na letalo pozitivni na novi koronavirus. Predložiti morajo le evropsko zdravstveno kartico.


Nemška vlada sicer odsvetuje potovanja, saj to predstavlja dodatno grožnjo epidemiološki sliki, a nekaterim državljanom enostavno več ni mar. 

Več iz rubrike