Višina plače je odraz vašega samospoštovanja

Ali ima denar eno najpomembnejših vlog v vašem življenju? Nagrada za pravilen odgovor je višja plača.
Fotografija: Edina formula za preživetje in uspeh v tem norem svetu je razbijanje tabujev, rahla nenormalnost v smislu mehkega kršenja norm, pristnost in presenečenje. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Edina formula za preživetje in uspeh v tem norem svetu je razbijanje tabujev, rahla nenormalnost v smislu mehkega kršenja norm, pristnost in presenečenje. FOTO: Shutterstock

Boste na to odgovorili na glas? Bo šel vaš odgovor skozi drobno sito? Ok. Razumemo. A kaj je zares vaš intimen odgovor?

Če so vaši odgovori nejasni, se intimen odgovor razlikuje od izrečenega, potem ste na precej slabi poti. Oziroma imate precej manjše možnosti, da uspete. Edina formula za preživetje in uspeh v tem norem svetu je razbijanje tabujev, rahla nenormalnost v smislu mehkega kršenja norm, pristnost in presenečenje. Tako je v prvi seriji podkastov Svet kapitala s Petro med drugim dejala lastnica butične agencije Boc Institute, ki ima dolgoletne izkušnje v mednarodnem poslovnem okolju, Simona Špilak.
 Simona Špilak. FOTO: Osebni arhiv
Simona Špilak. FOTO: Osebni arhiv
OPIS GOSTJE: Simona Špilak, www.simonaspilak.com , je magistrica ekonomije, trenutno direktorica in lastnica butične agencije Boc Institut. Je svetovalka za vodenje, razvoj timov in karierni coaching. Ima več kot 15 let mednarodnih izkušenj s področja trgov srednje in vzhodne Evrope pri največjih farmacevtskih podjetjih, kjer je zasedala visoko strokovne in vodstvene položaje, na področjih marketinga, komerciale, medijev in proizvodov široke potrošnje. Na Boc inštitutu pa časa posveča ne le podjetjem, ampak tudi posameznikom, ki bodisi iščejo nov karierni izziv ali želijo nadgraditi svojo kariero.  Seveda pa ne smemo prezreti, da Simona Špilak, kot gostja že več kot desetletje predava pri predmetu Mednarodno poslovanje na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani.
 
PODKAST SVET KAPITALA S PETRO: V novi seriji podkastov z naslovom Svet kapitala s Petro bomo gostili mlade, drzne, modre, radovedne, uspešne in pogumne podjetnike in podjetnice, ki verjamejo, da lahko tudi na domačih tleh uresničijo svoje vizije. Vse intervjuvance odlikuje svetovljanska naravnanost in globoko prepričanje, da »se da!« Svoje sanje, svoje hobije, svoje najljubše stvari in strasti pretapljajo v svoj posel. In so pri tem uspešni. To so ljudje, na katere bi se lahko naša slovenska družba naslonila in jim dala zalet, da vzamejo vajeti družbenega delovanja v svoje roke. Ne zanima jih preteklost, čeravno vedo, da se najboljša prihodnost lahko zgradi na dobrih temeljih poglobljenega znanja in izkušenj. Še več: vsi stavijo na sodelovanje, povezovanje, sočutje, hvaležnost in prijateljstvo. Ne le v zasebnih, ampak tudi v poslovnih sferah.
 

Več iz rubrike

podkast-svet-kapitala-s-petro

Kdo bo Mladi manager leta 2021; Alma, Bogdan ali Miha?

V sredo, 26. januarja 2022, bodo razglasili Mladega managerja leta.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Judita Zupančič: »V čast mi je, da lahko opogumljam ženske.«

Judita Zupančič je med drugim spregovorila o pomembnosti poučevanja naravoslovja in tehnike že v osnovni šoli in o tem, zakaj bere knjige o vzgoji otrok.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Huawei stremi k razvoju naslednje generacije evropskih talentov

V Evropski uniji močno primanjkuje IKT-talentov.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Tjaša Zupančič Hartner: Poučujem mlade, ker želim vračati družbi

Tjaša Zupančič Hartner je pogumna ženska, izjemna strokovnjakinja širokega duha, inovatorka, ki se lahko pohvali s pionirstvom na področju 3D printa.

Komentarji: