Jaka Klemenčič: Tisti, ki se boji mlajših, ni pravi vodja

Gost tokratnega podkasta Svet kapitala s Petro je Jaka Klemenčič.
Fotografija: Podkast Svet kapitala s Petro
Odpri galerijo
Podkast Svet kapitala s Petro

V antični Grčiji je bilo vodilo družbe napredek. Tega so lahko zasledovali le z učenjem. V znanju je moč. A  za razvoj je predpogoj – kot so to vedeli v antični Grčiji –, da učenec nujno prehiti svojega učitelja. Mati Tereza je denimo dejala »I can do things you cannot, you can do things I cannot; together we can do great things.«
 
V podkastu serije Svet kapitala s Petro, v katerem besedo dajemo mladim, drznim, modrim, radovednim, uspešnim in pogumnim podjetnikom in podjetnicam, ki jih odlikuje svetovljanska naravnanost in globoko prepričanje, da »se da!«, smo gostili Jako Klemenčiča.
 
Jaka Klemenčič je vodja poslovne enote EasyCooling, EKWB, ki je vključen v projekt AmChama z imenom »Prvi mentor«. Jaka Klemenčič si želi predajati svoje znanje in trdi, da je moč napredka v deljenju in širjenju znanja in ga pri tem nič ne skrbi, da bi ga kateri od njegovih »učencev« prehitel in prevzel njegovo delovno mesto. Jaka Klemenčič vstopa v polje leadershipa samozavestno in se pri tem ne počiti prav nič ogroženo. Zagovarja misel, da »kogarkoli je strah mlajše generacije, potem ni pravi vodja«.
 

 

OPIS GOSTA:


Jaka Klemenčič. FOTO: Osebni arhiv
Jaka Klemenčič. FOTO: Osebni arhiv
Jaka Klemenčič je veliko znanja pridobil na področju projektnega vodenja, produktnega vodenja, vodenja proizvodnega procesa in navsezadnje tudi vodstvenih kompetenc. Zaposlen je v podjetju EKWB d.o.o., ki se ukvarja z vodnim hlajenjem računalniških komponent. Zadnje leto je ogromno časa preživel na Kitajskem, kjer je skrbel za proizvodno enoto in spoznaval Kitajsko kulturo. Trenutno zavzema mesto vodje poslovne enote EasyCooling, kjer skrbi za določene produktne linije ter strategijo poslovne enote.
 
 

Več iz rubrike

podkast-svet-kapitala-s-petro

Kdo bo Mladi manager leta 2021; Alma, Bogdan ali Miha?

V sredo, 26. januarja 2022, bodo razglasili Mladega managerja leta.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Judita Zupančič: »V čast mi je, da lahko opogumljam ženske.«

Judita Zupančič je med drugim spregovorila o pomembnosti poučevanja naravoslovja in tehnike že v osnovni šoli in o tem, zakaj bere knjige o vzgoji otrok.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Huawei stremi k razvoju naslednje generacije evropskih talentov

V Evropski uniji močno primanjkuje IKT-talentov.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Tjaša Zupančič Hartner: Poučujem mlade, ker želim vračati družbi

Tjaša Zupančič Hartner je pogumna ženska, izjemna strokovnjakinja širokega duha, inovatorka, ki se lahko pohvali s pionirstvom na področju 3D printa.

Komentarji: