Jaka Klemenčič: Tisti, ki se boji mlajših, ni pravi vodja

Gost tokratnega podkasta Svet kapitala s Petro je Jaka Klemenčič.
Fotografija: Podkast Svet kapitala s Petro
Odpri galerijo
Podkast Svet kapitala s Petro

V antični Grčiji je bilo vodilo družbe napredek. Tega so lahko zasledovali le z učenjem. V znanju je moč. A  za razvoj je predpogoj – kot so to vedeli v antični Grčiji –, da učenec nujno prehiti svojega učitelja. Mati Tereza je denimo dejala »I can do things you cannot, you can do things I cannot; together we can do great things.«
 
V podkastu serije Svet kapitala s Petro, v katerem besedo dajemo mladim, drznim, modrim, radovednim, uspešnim in pogumnim podjetnikom in podjetnicam, ki jih odlikuje svetovljanska naravnanost in globoko prepričanje, da »se da!«, smo gostili Jako Klemenčiča.
 
Jaka Klemenčič je vodja poslovne enote EasyCooling, EKWB, ki je vključen v projekt AmChama z imenom »Prvi mentor«. Jaka Klemenčič si želi predajati svoje znanje in trdi, da je moč napredka v deljenju in širjenju znanja in ga pri tem nič ne skrbi, da bi ga kateri od njegovih »učencev« prehitel in prevzel njegovo delovno mesto. Jaka Klemenčič vstopa v polje leadershipa samozavestno in se pri tem ne počiti prav nič ogroženo. Zagovarja misel, da »kogarkoli je strah mlajše generacije, potem ni pravi vodja«.
 

 

OPIS GOSTA:


Jaka Klemenčič. FOTO: Osebni arhiv
Jaka Klemenčič. FOTO: Osebni arhiv
Jaka Klemenčič je veliko znanja pridobil na področju projektnega vodenja, produktnega vodenja, vodenja proizvodnega procesa in navsezadnje tudi vodstvenih kompetenc. Zaposlen je v podjetju EKWB d.o.o., ki se ukvarja z vodnim hlajenjem računalniških komponent. Zadnje leto je ogromno časa preživel na Kitajskem, kjer je skrbel za proizvodno enoto in spoznaval Kitajsko kulturo. Trenutno zavzema mesto vodje poslovne enote EasyCooling, kjer skrbi za določene produktne linije ter strategijo poslovne enote.
 
 

Več iz rubrike

podkast-svet-kapitala-s-petro

Špela Jug: »Meje obstajajo le tam, kjer jih narišemo sami.«

Naša sogovornica nikomur ne očita različnih stališč glede cepljenja proti covidu-19, a jo čudi tolikšno nezaupanje stroki.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Lea Naglič: »Šesturni delovnik je optimalna rešitev za vse.«

Lea Naglič verjame, da videoigrice ne prinašajo le otopelosti, ampak tudi sposobnost zbranosti, osredotočenosti in reševanja težkih nalog.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Božidarka Radović: »Treba je razumeti razsežnosti tehnologije.«

Božidarka Radović je vodja razvoja sistema za elektronsko predpisovanje zdravil v podjetju Better. Inženirstvo razume kot način življenja.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Dijana Makivić Grilc: Cene energentov nikoli več tako ugodne

»Slovenija tako kot nekatere druge članice Evropske unije ni opravila vseh svojih domačih nalog, zaradi česar se zdaj soočamo z dvigom cen energentov.«

Komentarji: