Nina Dremelj: »Nisem blazen fan pitchev!«

V startupu tudi direktor kuha kavo. Startup ni klasika. V startupu imajo vsi isti cilj. Uspeh!
Fotografija: Nina Dremelj.
Odpri galerijo
Nina Dremelj.

V podkastu Svet kapitala s Petro, v katerem je imela glavno besedo gostja Nina Dremelj, nova predsednica Kluba poslovnih angelov Slovenije, boste izvedeli:
  • zakaj direktorju startupa ni težko skuhati kavo za sodelavce;
  • zakaj je dobro imeti mentorja, pa čeprav samo za to, da mlademu podjetniku ponudi roko (in ramo);
  • na kakšen način iščejo in soustvarjajo nove slovenske »Unicorne«, naslednika Talking Toma;
  • kako lahko dostopate do »seed« ali angelske investicije vsi, ki imate inovativne ideje in željo po mednarodnem uspehu;
  • zakaj je kriterij za angelsko podporo startup, ki ima potencial za mednarodno rast, hitro-rastočo dispozicijo in inovativno idejo ter ima kompetentno in predano ekipo;
  • kaj posedujejo Poslovni angeli Slovenije, da jim že več kot desetletje razumemo kot edinstveno platformo za mreženje med investitorji;
  • kaj je Šola za vlagatelje, ki jo organizirajo Klub Poslovnih angelov Slovenije, SAŠA inkubator, Kikštarter in Katapult in ga financira Slovenski podjetniški sklad?
ČAS SNEMANJA: petek, 5.2. 2021 ob 17.00
KRAJ SNEMANJA: Radio Slovenija, studio 41
MONTAŽA IN REALIZACIJA: Miha Klemenčič
GRAFIČNA PODOBA: Matjaž Vreča
GLASBA : Moby, Harpie
 

OPIS GOSTJE:

Klub poslovni angelov Slovenije
Klub poslovni angelov Slovenije
Nino Dremelj je občni zbor Kluba na online srečanju 12. januarja za naslednico Branka Drobnaka, ki je zaključil svoje 10-letno predsedovanje klubu Poslovnih angelov Slovenije, izbral soglasno. Mandat ji pripada za obdobje štirih let.

Nina je z Brankom sodelovala že leta 2016, ko mu je pomagala voditi klub. Potem se je podala na samostojno poslovno pot, kot investitorica v podjetju AlpVent AG in kasneje v Alita Capital. Ima bogate mentorske izkušnje in je dobro poznana strokovnjakinja v slovenskem startup ekosistemu.

Nova predsednica je s sabo pripeljala nekaj svežih obrazov. Tako sta nova člana upravnega odbora postala Jure Tomc in Mark Kalin, ki imata vzpostavljene mednarodne povezave predvsem s Kitajsko in Švedsko. Z namenom kontinuitete delovanja kluba bosta sodelovanje v upravnem odboru nadaljevala Goran Tomšič in Branko Drobnak.

Nina Dremelj je na srečanju zbora kluba predstavila ambiciozen štiriletni načrt aktivnosti, od mentoriranja do večje spodbude vlaganju tveganega kapitala.

 
 

Več iz rubrike