PODCAST: Putin do ciljev preko trupel, Churchill z udarnostjo

Skrivnosti pogajalskih uspehov je knjiga, ki vam bo pomagala uspeti. Dobri pogajalci so vselej zmagovalci. Bi to radi postali Vi?
Fotografija: Vladimir Putin na srečanju z Angelo Merkel, ki je  javno priznala, da se izjemno boji psov. A Putin je šel vselej pri svojih ciljih
Odpri galerijo
Vladimir Putin na srečanju z Angelo Merkel, ki je  javno priznala, da se izjemno boji psov. A Putin je šel vselej pri svojih ciljih "preko trupel" in na pogajanja pripeljal psa. FOTO: CNN

V začetku letošnjega poletja je izšla izjemno pomembna knjiga dveh najbolj strokovno podkovanih strokovnjakov v pogajanjih, dr. Marjana Svetličiča in dr. Boštjana Udoviča z naslovom Skrivnost uspešnih pogajanj.

Marjan Svetličič, avtor knjige Skrivnosti uspešnih pogajanj. FOTO: Delo
Marjan Svetličič, avtor knjige Skrivnosti uspešnih pogajanj. FOTO: Delo
To je za vsakogar odlična "učna ura" za dovršeno in uspešno pogajanje tako v poslovnem kot zasebnem življenju.

V kolikor knjige še nimate, vam resnično zelo priporočamo, da prisluhnete podcastu Sveta kapitala s Petro, kjer vam bosta avtorja knjige skozi zelo zanimive primere razložila najboljša orodja in metode pogajanj.

In nikar ne oklevajte bodisi pi branju knjige ali poslušanju našega podcasta, saj v življenju velja, da ne dobiš tega kar misliš, da ti pripada, ampak to, kar si izpogajaš.

Ker se pogajamo vsak dan tako v zasebnem kot poslovnem življenju, so pogajalske veščine zelo pomembne.

Izjemna knjiga za izjemne uspehe v pogajanjih v poslu in zasebnem življenju. FOTO: Kovič
Izjemna knjiga za izjemne uspehe v pogajanjih v poslu in zasebnem življenju. FOTO: Kovič
Knjiga z naslovom Skrivnosti uspešnih pogajanj profesorja dr. Marjana Svetličiča in dr. Boštjana Udoviča razkriva, kako lahko vsak okrepi svoje pogajalske veščine in postane uspešen pogajalec.

Avtorja vodita bralca skozi celoten pogajalski proces od priprav do uspešnega zaključka ter razgrinjata potrebne kompetence, ki pogajalca naredijo uspešnega, v podcastu Sveta kapitala s Petro pa ob tem nanizata številne odlične primere dobrih in slabih pogajalskih iz globalnega dogajanja.

Putin gre v pogajanju preko trupel

Ruski predsednik Vladimir Putin se pri zasledovanju ciljev ne ozira na sredstva za dosego cilja, ampak uporabi vsa sredstva, da svoj cilj doseže. Recimo zelo nevljudno se je vedel do nemške kanclerke.

Vladimir Putin na srečanje z Angelo Merkel. FOTO: CNN
Vladimir Putin na srečanje z Angelo Merkel. FOTO: CNN
Pred leti je Vladimir Putin na srečanje z nekdanjo nemško kanclerko Angelo Merkel s seboj pripeljal svojega zelo velikega psa. Zakaj? Dobro je vedel, da se Angela Merkel od ugriza psa, ki ga je doživela v otroštvu, vse življenje neizmerno boji psov. S to nevljudno in nesramno gesto si je pridobil veliko pogajalsko moč, a obenem izrazito slab ugled.

Karizma je veliko, a ni vse

Dr. Svetličič in dr. Udovič poudarjata, da smo Slovenci zelo neuspešni pri pogajanjih s Hrvati, kar je več kot očitno. A zakaj? Ker ne upošteva, da imajo sosedje povsem drugačen kod razumevanja, način razmišljanja in delovanja. In na žalost nam to po vseh dolgih letih pregovarjanj o meji, še vedno ni jasno, pravita Udovič in Svetličič.

Ob tem opozarjata na vrline in slabosti pogajalcev, in na to, kako okrepiti pogajalsko moč v soočanju s trdimi pogajalci, ter kako okrepiti pogajalčeve prepričevalne sposobnosti.

dr. Boštjan Udovič, avtor knjige Skrivnosti uspešnih pogajanj
dr. Boštjan Udovič, avtor knjige Skrivnosti uspešnih pogajanj

V knjigi končno najdemo tudi napotke, kako se pogajati v drugih kulturah, ki bodo prišli prav vsem tistim, ki delujejo v mednarodnem poslovanju in diplomaciji.

Poslušajte podcast Svet kapitala s Petro, v katerem sta nastopila odlična sogovornika, profesorja iz Fakultete za družbene vede v Ljubljani, dr. Marjan Svetličič in dr. Boštjan Udovič.

Več iz rubrike