Tri pravila za Zoom sestanek

Vesna Sodnik: Izbira besed ima magično ali rušilno moč. Sploh v poslu.
Fotografija: Podkast Svet kapitala s Petro
Odpri galerijo
Podkast Svet kapitala s Petro

Nekonvencionalen zeitgeist zahteva od nas drugačno razmišljanje in delovanje. To pomeni, da si lahko privoščimo manj togo in duhamorno javno nastopanje, ne pa pojavljanje na Zoom sestankih kar »po domače«, celo v pižami. »Vsak trenutek tudi na Zoom srečanjih in sestankih se vtisne v dolgotrajen spomin in vam v poslu zelo škodi«, pravi gostja podkasta Svet kapitala s Petro.

Vesna Sodnik: Izbira besed ima magično ali rušilno moč. Sploh v poslu. FOTO: Osebni arhiv
Vesna Sodnik: Izbira besed ima magično ali rušilno moč. Sploh v poslu. FOTO: Osebni arhiv
V tej seriji podkastov odstopamo prostor in čas mlajši, a zato nič manj izkušeni in svetovljanski generaciji slovenskih podjetnikov. Tistim, ki kljubujejo okoliščinam in se uspešno prebijajo skozi novo realnost. Vesna Sodnik je prav gotovo ena takšnih, saj ugotavlja, da danes ljudje še bolj kot kdaj koli prej potrebujejo znanje in veščine iz javnega nastopanja in retorike. Kljub temu, da so ji mnogi prigovarjali in ji vizijo ubijali z vprašanjem »mar si ne bi našla bolj normalne službe«, je Vesna vztrajala. Zaradi zaupanja v svojo vizijo, se danes preživlja s svojim podjetjem Beseda.

Kdo je Vesna Sodnik in kaj koristnega vam svetuje v času drugačnih vzorcev poslovanja, v naslednjih minutah podkasta Svet kapitala s Petro.
 
 
ČAS SNEMANJA: petek, 4. december 2020 ob 19.05
KRAJ SNEMANJA: Radio Slovenija, studio 21
MONTAŽA IN REALIZACIJA: David Lap
GRAFIČNA PODOBA: Matjaž Vreča
GLASBA : Moby, Harpie


 

Več iz rubrike

podkast-svet-kapitala-s-petro

Špela Jug: »Meje obstajajo le tam, kjer jih narišemo sami.«

Naša sogovornica nikomur ne očita različnih stališč glede cepljenja proti covidu-19, a jo čudi tolikšno nezaupanje stroki.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Lea Naglič: »Šesturni delovnik je optimalna rešitev za vse.«

Lea Naglič verjame, da videoigrice ne prinašajo le otopelosti, ampak tudi sposobnost zbranosti, osredotočenosti in reševanja težkih nalog.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Božidarka Radović: »Treba je razumeti razsežnosti tehnologije.«

Božidarka Radović je vodja razvoja sistema za elektronsko predpisovanje zdravil v podjetju Better. Inženirstvo razume kot način življenja.

podkast-svet-kapitala-s-petro

Dijana Makivić Grilc: Cene energentov nikoli več tako ugodne

»Slovenija tako kot nekatere druge članice Evropske unije ni opravila vseh svojih domačih nalog, zaradi česar se zdaj soočamo z dvigom cen energentov.«

Komentarji: