Blamaža Cisca na največji IT konferenci v Las Vegasu

PODCAST:3 pravila ZOOM sestankov, ki jih še Cisco ne pozna, saj se je osramotil na največji IT konferenci v Las Vegasu pretekli mesec.
Fotografija: Podkast Svet kapitala s Petro
Odpri galerijo
Podkast Svet kapitala s Petro

( PONOVITEV)

Sredi junija je v Las Vegasu potekala tradicionalna IT konferenca, ki je privabila več kot 70.000 gostov. To je bila konferenca, ki jo je organiziral IT velikan Cisco.

Gostom je med drugim skušal pokazati napredek v tehnologijo, ki je plod razvijalcev tehnologije v Ciscu, ki naj bi v "real time" omogočil razkrivati in odpravljati vse tehnološke napake, ki bi motile odlično povezavo med denimo Zoom sestanki.

Ko je eden od inovatorjev iz podjetja Cisco skušal ustvariti Zoom povezavo in demonstrirati celotno njihovo napredno zgodbo, se je zgodilo tisto, kar je celotno pandemijo "kravžlalo" živce mnogih izmed nas, ko smo želeli imeti dobre povezave in dobro izvedbo Zoom sestanka.

Povezava se je sesuvala in preprosto ni prišlo do povezave, in ta neugodna situacija bi bila odlična platforma za predstavitev omenjene tehnolgije. Na plastičen način, s primrom. A do tega ni prišlo. Predstavnik Cisca, zmeden kolikor je pač lahko človek v tako neugodni situaciji,  občinstvu ni pokazal bistvenega, torej, kako se ugotavlja, kje so napake in kako se jih odpravlja, ampak se je le opravičil za tehnične napake in nadaljeval s teorijo. Katastrofa!

Skratka, razočaranje, ki ga poslovni partnerji Cisca prav gotovo ne bodo pozabili.

A ker se ljudem na odru ali v pisarnah pogosto dogajajo različni spodrsljaji, ki niso le tehnične narave, vam ponovno dajemo v poslušanje podcast, kjer se boste dodobra oborožili z znanjem, ki vas bo obvarovalo blažame.

Vesna Sodnik odlično razloži koristna pravila vedenja v času Zoom sestankov.

Nekonvencionalen zeitgeist zahteva od nas drugačno razmišljanje in delovanje. To pomeni, da si lahko privoščimo manj togo in duhamorno javno nastopanje, ne pa pojavljanje na Zoom sestankih kar »po domače«, celo v pižami. »Vsak trenutek tudi na Zoom srečanjih in sestankih se vtisne v dolgotrajen spomin in vam v poslu zelo škodi«, pravi gostja podkasta Svet kapitala s Petro.

Vesna Sodnik: Izbira besed ima magično ali rušilno moč. Sploh v poslu. FOTO: Osebni arhiv
Vesna Sodnik: Izbira besed ima magično ali rušilno moč. Sploh v poslu. FOTO: Osebni arhiv
V tej seriji podkastov odstopamo prostor in čas mlajši, a zato nič manj izkušeni in svetovljanski generaciji slovenskih podjetnikov. Tistim, ki kljubujejo okoliščinam in se uspešno prebijajo skozi novo realnost. Vesna Sodnik je prav gotovo ena takšnih, saj ugotavlja, da danes ljudje še bolj kot kdaj koli prej potrebujejo znanje in veščine iz javnega nastopanja in retorike. Kljub temu, da so ji mnogi prigovarjali in ji vizijo ubijali z vprašanjem »mar si ne bi našla bolj normalne službe«, je Vesna vztrajala. Zaradi zaupanja v svojo vizijo, se danes preživlja s svojim podjetjem Beseda.

Kdo je Vesna Sodnik in kaj koristnega vam svetuje v času drugačnih vzorcev poslovanja, v naslednjih minutah podkasta Svet kapitala s Petro.
 

 
ČAS SNEMANJA: petek, 4. december 2020 ob 19.05
KRAJ SNEMANJA: Radio Slovenija, studio 21
MONTAŽA IN REALIZACIJA: David Lap
GRAFIČNA PODOBA: Matjaž Vreča
GLASBA : Moby, Harpie


 

Več iz rubrike