Mark Kalin: Talentirani Slovenci, kje se skrivate

PODCAST: Slovenski startupi imajo prednost pred rigidnimi podjetji, ker že v začetku razmišljajo globalno, pravi Mark Kalin.
Fotografija: Mark Kalin: »Postajamo svetovni center inovacij«.
Odpri galerijo
Mark Kalin: »Postajamo svetovni center inovacij«.

( PONOVITEV) Tokratni sogovornik Petre Kovič v podkastu Svet kapitala s Petro, v katerem z mladimi podjetniki gradimo nove temelje sodobne ekonomije in posla, je Mark Kalin, ustanovitelj prve socialne platforme Beyond Leadership, ki je s strani NUK-a prejela mednarodno standardno številko za serijske publikacije ISSN in direktor Švedskega investicijskega sklada 1337Works AB.

Kalin je spregovoril o tem, kako živahno je sploh v času pandemije v finančnih industriji in na katere paradne panoge bi stavil, da bi Slovenijo postavile na globalen zemljevid najboljših.
 

Šele ko slišiš, veš. Vabljeni k poslušanju!


OPIS GOSTA


Mark Kalin. FOTO: Osebni arhiv
Mark Kalin. FOTO: Osebni arhiv
Mark Kalin je direktor v Švedskem investicijskem skladu 1337Works AB. Sklad povezuje dve velesili, Evropo in Azijo, saj ima sedeže na Švedskem, Sloveniji in v Arabskih Emiratih. Ima štiri magisterije in je strokovnjak za vzpostavljanje inovacijskih ekosistemov in transformacij kultur in organizacij, podjetnik, predavatelj, ter ustanovitelj prve socialne platforme - Beyond Leadership -, ki združuje gospodarstvenike in akademijo in je s strani Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK) prejela mednarodno standardno številko za serijske publikacije ISSN.

Več iz rubrike