Več luči, prosim

V kompleksnem času, ko je človeško oko naveličano nasičenosti, kiča, vsiljivosti, je pravi izziv domisliti koncept, ki je preprost in ki hkrati izstopa.
Fotografija: Unsplash
Odpri galerijo
Unsplash

Tako je v enem izmed intervjujev dejal Korejec Jung-Hyun Lee, vodilni oblikovalec pri eni najbolj nagrajevanih skandinavskih avtomobilističnih blagovnih znamk, in ob tem spomnil na korejski rek, ki govori o lepoti praznega prostora.

V redakciji Sveta kapitala smo se poistovetili z njegovo mislijo, saj smo v pogovorih s številnimi sogovorniki spoznavali, da Vi, spoštovani bralci, in Vi, cenjeni sogovorniki, vsak dan bolj iščete preproste, udobne, radostne in sproščene zgodbe. Iščete prostor, kamor boste lahko vnesli tudi kanček svoje domišljije, kanček sebe.

Duh časa, v katerem ste in smo, vas je prisilil, da hodite za svetlobo. V pravem in prenesenem pomenu besede.Vaše želje smo razumeli in tako sprejeli izziv, ki je bil v resnici težak samo do trenutka, ko smo spustili razum z vajeti in odprli srce. Za vas. Želeli smo vam dati nekaj trenutkov lepote bivanja, ko se s Svetom kapitala zlijete v eno in si privoščite ležernost ob jesenskem deževju ali svežini poletnih juter. Pri tem sta nas vodili najlepši vprašanji, ki si ju lahko zastavimo človeška bitja, in to sta »kako ste« in »kako vam lahko izboljšamo življenje«.

Preprosto, lepo, na žalost, ker opažamo, da je te pozornosti med ljudmi vse manj, tudi izstopajoče. A verjemite, odgovori na ti dve preprosto lepi vprašanji so nam odprli čudovita obzorja. Popeljali so nas v svet navdihujočih zgodb, nepozabnih pogovorov, prijateljstva in v prečudovito sožitje z vami, ki ste nam spoštovanje in ljubezen vračali.

V teh slabih štirih letih smo se skupaj (spet) spomnili, da je v resnici življenje lepo; da je v resnici življenje preprosto, in da če mu le pustimo dovolj prostora, se razvije v neverjetne razsežnosti …

Letošnja Delova podjetniška zvezda, podjetje Intra lighting, ki se ukvarja s svetili in celovitimi svetlobnimi rešitvami, se tega prav gotovo zaveda, saj sledi ravno tistemu, kar je vodilo slovitega korejskega oblikovalca: preprostost in najboljši približek narave, kamor se sodobni človek vse bolj vrača. Da najde spet svojo »luč«. Iskreno čestitamo naši novi Delovi podjetniški zvezdi in se vam, spoštovani bralci in sogovorniki, toplo zahvaljujemo za pozornost in čas, ki ste nam ju namenili.

Obljubimo, da ne bomo pozabili … Srečno!

Več iz rubrike

mnenja

Obleka naredi človeka … ne. Ustvari pa izjemno močan vtis

Zakaj pospravimo stanovanje, ki ga želimo prodati, preden objavimo fotografije na spletu?

mnenja

Kdo je kriv za slab odnos do strank

Kot stranke smo že vsi kdaj naleteli na slab ali celo nemogoč odnos zaposlenih v nekem podjetju ali ustanovi, bili slabe volje in se zaobljubili, da se ne vrnemo nikoli več.

mnenja

Brisanje razlik med generacijami

Mlajši zaposleni bi se morali znati učiti iz izkušenj in modrosti starejših sodelavcev, ti pa se morajo naučiti biti odprti za sveže ideje mlajših kolegov.

mnenja

Petra Kovič: Dno potrebujemo. Če ni dna, ni odriva

Oprostite. Res mi je žal. Obžalujem. A bilo bi izumetničeno, fejk, zaslepljeno, nerealno, nespametno in celo neumno, če bi povsem zamolčali tisto, kar je povsod okoli nas. In v nas. Strah.

Komentarji: