Najboljše maščevanje je uspeh

Če želite uspeh in denar, niste slaba oseba. Tako o vas mislijo morda tisti, ki vam uspeh in denar zavidajo.
Fotografija: FOTO: Delo
Odpri galerijo
FOTO: Delo

Ne upoštevajte tega, kar o vas mislijo drugi. To je seveda lažje reči, kot pa storiti, vendar je nujno potrebno, da zanemarite projekcije in pričakovanja, ki jih imajo o vas vaši bližnji.

Po raziskavah naj bi v letu 2022, 64% prebivalstva živelo od plače do plače, brez da bi jim uspelo prihraniti kaj denarja.

Bertrand Ngampa pravi, da se vsak posameznik na poti do uspeha sprašuje, če si morda ne želi preveč, če morda ni preveč pohlepen.

Trdi, da je pomembno, da si date dovoljenje za uspeh in se ne zmenite za množice, ki morda trdijo, da ste zaradi želje po uspehu zlobna oseba.

Zakaj niste zadovoljni s tem, kar imate?

Ljudje vas bodo kritizirali, ker niste zadovoljni s tem kar imate. Zavedajte se, da je vaše življenje samo vaše in da vi nosite odgovornost zanj. Gre za vašo osebno pot in doseganje uspeha in če se zavedate, da veliko ljudi živi od plače do plače in če sami zase tega ne želite, potem ne upoštevajte njihovega pogleda na uspeh in se glede njega opredelite sami. Če želite porabiti veliko vsoto denarja za potovanje, potem ta denar pač porabite. Če želite kupiti luksuzni avto, ga kupite. Ngapa pravi, da ne glede na to, kaj uspeh pomeni vam, se glede njega odločite sami in ga seveda tudi zahtevajte.

Zahtevajte več tudi od ljudi, ki vas obkrožajo

Uspeh najhitreje normalizirate tako, da se družite s posamezniki, ki ga že normalizirajo. Lep primer je na primer tekmovanje v teku. Če tečete z ljudmi, ki so od vas hitrejši, boste tudi sami tekli hitreje. Ker ste že sami uspešni, pomeni, da če se boste družili z ljudmi, ki so še boljši od vas, tudi sami postali še boljši.

Premagajte neprijetne občutke in lovite svoje sanje FOTO: Delo
Premagajte neprijetne občutke in lovite svoje sanje FOTO: Delo

Premagajte neprijetne občutke in lovite svoje sanje

Edini način, da se boste z veliko vsoto denarja počutili udobno je ta, da se boste o denarju in premoženju tudi pogovarjali. Ne sme vam biti pomembno, kaj si drugi mislijo o vas in vašem zaslužku. Ko si prizadevate za uspeh, vas bodo kritizirali iz vseh strani. Zavedati se morate, da je kritika del igre z uspehom. Ko LeBron James zadane koš in pripelje svojo ekipo do zmage, ima na nasprotni strani tudi nasprotnike. Če med tekmo igra slabo, ga bodo kritiki napadli – vedno se najde nekdo, ki vas bo kritiziral, ne glede na to, kako vam gre.

image_alt
Srečni bogataši

Zapomnite si, da ko se trudite za svoj uspeh, da boste morali zanemariti tradicionalno kulturo. Družite se s posamezniki, ki so že na ravni, h kateri stremite tudi sami. Pojdite preko neprijetnega obučtka in začnite deliti svoje rezultate s svetom, saj boste le tako lahko navdihnili ljudi, ki iščejo isto. To seveda ni proces, ki se bo zgodil  čez noč. Truditi se je treba vsak dan, ampak je vredno, saj boste le s tem osmislili svoj uspeh in zadovoljstvo ob njem.

Več iz rubrike