Poslovne priložnosti v letu 2021

Na katerih področjih se v letu 2021 odpirajo najboljše priložnosti za zaslužek in uspeh?
Fotografija: FOTO: Jure Eržen / Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen / Delo

V preteklih mesecih se je zaradi pandemije svet, kot smo ga poznali prej, precej spremenil. Medtem ko so številne dejavnosti prepovedane ali po njih ni več veliko povpraševanja, pa se kažejo tudi področja, na katerih se odpirajo poslovne priložnosti.
Mirror je objavil nekaj idej, na katerih področjih se v letu 2021 odpirajo možnosti za uspeh in zaslužek.
 

Virtualni vplivneži


Že v času pred pandemijo so bili vplivneži, ki s svojimi privrženci prek družbenih omrežij delijo izseke iz svojega življenja, precej priljubljeni. Bolj kot so objave vplivnežev priljubljene in več privržencev kot imajo, več možnosti zaslužka se ponuja.
Seveda je za uspeh ključno dobro poznavanje tega področja, kreiranje zanimivih objav, nekaj pa je odvisno tudi od sreče. V časih, ko ljudje svoj prosti čas večinoma preživljajo pred mobilnimi in računalniškimi ekrani, imajo vplivneži še boljše možnosti za uspeh.
 

Spletni tečaji in poučevanje na daljavo


Ker se v zadnjih mesecih tečaji, delavnice in razna usposabljanja v živo skoraj ne izvajajo več, se ponujajo številne priložnosti na področju kreiranja spletnih tečajev. Če obvladate kakšen jezik, veščino ali določena druga znanja, imate zdaj številne možnosti, da vzpostavite spletna izobraževanja in navežete stik s potencialnimi interesenti. Ker se je nabor dejavnosti, ki jih lahko opravljamo v prostem času, drastično zmanjšal, številni iščejo priložnosti za osvajanje novih znanj.

Orodja in aplikacije za delo na daljavo


V spomladanskim mesecih so številna podjetja organizirala delo od doma, na kar so se zaposleni večinoma že dobro navadili. Vseeno pa so vedno dobrodošla razna virtualna orodja, ki lahko olajšajo komunikacijo med zaposlenimi in načrtovanje delovnih nalog. Snovanje katerega od tovrstnih spletnih orodij se lahko izkaže kot obetavna poslovna ideja.
 

FOTO: Jure Eržen / Delo
FOTO: Jure Eržen / Delo
Ponudba športnih pripomočkov za domačo vadbo


V običajnih razmerah so sploh v hladnejših mesecih številni skrbeli za zdravje in športno aktivnost v fitnesu, na bazenih in z udeleževanjem na skupinskih vadbah. Ker so tovrstne možnosti v času pandemije precej omejene, ljudje iščejo naprave in pripomočke, ki bi jim omogočili, da bi športno kondicijo vzdrževali v udobju svojega doma.
 

Električna kolesa in skiroji


Ker je ponudba javnega prevoza v zadnjem času precej omejena in nestabilna, se posamezniki vse pogosteje odločajo za nakup električnih koles in skirojev, kar jim omogoča hitrejše premagovanje razdalj, ki bi jih sicer morali prehoditi. Prav zato bo lahko v prihodnje donosna njihova prodaja ali izposoja.
 

Skrb za hišne ljubljenčke


V času, ko so druženja prepovedana, so se številni omislili hišnega ljubljenčka, ki jim krajša dolge dneve. Tako bo v prihodnje verjetno prišlo do porasta povpraševanja po pripomočkih zanje, po njihovem varstvu in šolanju.
 

Več iz rubrike