Odgovarjate med dopustom na e-pošto? Niste edini

Službeno elektronsko pošto med dopustom preverja skoraj polovica zaposlenih.
Fotografija: Povprečen uporabnik v Sloveniji za potrošnjo medijskih vsebin uporablja več kot dve napravi, od tega za branje in oglede medijskih vsebin prednjači pametni mobilni telefon, ki ga uporablja kar 91 odstotkov uporabnikov.
Odpri galerijo
Povprečen uporabnik v Sloveniji za potrošnjo medijskih vsebin uporablja več kot dve napravi, od tega za branje in oglede medijskih vsebin prednjači pametni mobilni telefon, ki ga uporablja kar 91 odstotkov uporabnikov.

Med dopustom skoraj dve tretjini vprašanih uporabljata mobilni telefon v enaki meri kot sicer, na družbenih omrežjih jih toliko časa kot običajno preživi polovica vprašanih. Službeno elektronsko pošto jih med dopustom spremlja 46 odstotkov, 15 odstotkov jih pravi, da delodajalec pričakuje, da nanjo odgovarjajo, je pokazala raziskava Mediane.

image_alt
Komu pripada odpravnina ob upokojitvi?


Približno 22 odstotkov zaposlenih je v raziskavi med 440 vprašanimi, ki jo je Mediana izvedla med 18. in 21. julijem z metodo spletnega anketiranja, dejalo, da delodajalec uradno ne pričakuje tega, da odgovarjajo na elektronsko pošto, a imajo občutek, da je to zaželeno. Približno 63 odstotkov zaposlenih, ko so sodelovali v tej anketi, pa meni, da njihov delodajalec na pošto, poslano v času njihovega dopusta, ne pričakuje odgovora.

Uporaba mobilnika kot običajno

Med dopustom mobilni telefon večina vprašanih v raziskavi uporablja podobno kot običajno. Skoraj četrtina ga uporablja manj, približno desetina pa več. Le dva odstotka vprašanih med dopustom mobilnega telefona ne uporabljata.
Večina vprašanih preživi na družbenih omrežjih toliko časa kot običajno. 30 odstotkov vprašanih jim na dopustu nameni manj časa kot sicer, osem odstotkov vprašanih jim nameni več časa, 13 odstotkov pa družbenih omrežij med dopustom ne uporablja, je še pokazala raziskava.


Raziskavo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana med 18. in 21. julijem 2022 z metodo spletnega anketiranja (CAWI) v okviru Medianinega spletnega panela. V raziskavi je sodelovalo 440 polnoletnih prebivalcev Slovenije. Vzorec je za Slovenijo reprezentativen po spolu, starosti, izobrazbi in regiji. Največja napaka ocene deleža: 2,2.
 

Preberite še:

Več iz rubrike