Kot najstnik ustanovil podjetje, ki zdaj ustvari 670 milijonov letno

Njegovo podjetje, Shift4 Payments, je eno največjih podjetij za plačilno tehnologijo na svetu, v katerem je danes zaposlenih skoraj 2000 ljudi.
Fotografija: Ameriški milijarder, poslovnež, pilot in astronavt Jared Isaacman. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Odpri galerijo
Ameriški milijarder, poslovnež, pilot in astronavt Jared Isaacman. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Ameriški milijarder, poslovnež, pilot in astronavt Jared Isaacman je že zgodaj pokazal svojo ambiciozno naravo. Svojega prvega poslovnega podviga se je namreč lotil že pri 15 letih. V začetku šolanja na srednji šoli je odkril strast do računalnikov. V tistem času je odprl tudi podjetje za popravilo računalnikov, hkrati pa je delal pri Merchant Services Inc. (MSI).

image_alt
Stephen Hawking je dva tedna pred smrtjo napovedal konec vesolja

Pri 16 letih opustil šolanje in odprl svoje podjetje

Isaacman je bil približno dve leti razpet med službo, šolo in popravljanjem računalnikov. Šest mesecev, odkar je dobil svojo prvo zaposlitev pri podjetju MSI, je ugotovil, da bi lahko dodelal postopek plačila preko terminalov, da bi ta postal učinkovitejši, enostavnejši in cenejši za uporabo. Nastala je storitev United Bank Card, s katero so si mala podjetja pomagala pri transakcijah.

Isaacman je kmalu ugotovil, da formalna izobrazba na njegovi karierni poti ne bo imela bistvenega pomena. Pri 16 letih je tako opustil šolanje in pričel voditi svoje tehnološko podjetje kar v kleti svojih staršev. Njegovi starši so igrali ključno vlogo pri izpolnitvi njegovih sanj, saj so mu pri tem zelo pomagali. Oče je dal odpoved v službi, da bi mu lahko pomagal pri marketingu, dedek pa mu je posodil več kot 9000 evrov, kar je bilo ključnega pomena pri realizaciji njegovih načrtov pri prodaji terminalov za kreditne kartice, navaja Luxury Launches.  

Jared Isaacman vodi Shift4 Payments, eno največjih podjetij za plačilno tehnologijo na svetu. Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Jared Isaacman vodi Shift4 Payments, eno največjih podjetij za plačilno tehnologijo na svetu. Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

Do leta 2018 je postal lastnik več podjetij za finančne storitve, ki so strankam ponujale programsko opremo na prodajnem mestu. Danes vodi Shift4 Payments, eno največjih podjetij za plačilno tehnologijo na svetu, ki vsako leto upravlja z več kot 182.000 milijardami evrov. Leta 2019 so prihodki podjetja znašali 670 milijonov evrov. Isaacmanova neto vrednost znaša po podatkih Forbesa približno 1,6 milijarde evrov.

image_alt
Odprl se je ekskluzivni hotel Vojna zvezd

Ljubezen do letalstva in dobrodelnost

Poleg tega, da se lahko Isaacman pohvali s poslovnimi podvigi na področju transakcij, se zanima tudi za letalstvo. Pri 28 letih je skupaj s Seanom Gustafsonom, članom slavnih Thunderbirds, ustanovil Draken International. Gre za podjetje, ki ima svoj sedež na Floridi, upravlja eno največjih flot letal v zasebni lasti na svetu in usposablja pilote za oborožene sile Združenih držav Amerike.

Issacmanova ljubezen do letalstva pa ni povezana zgolj z letenjem, saj je želel iti še dlje, kot bi lahko šel kot pilot letala. Leta 2021 je pri podjetju SpaceX s tremi drugimi člani posadke opravil prvi civilni vesoljski polet na svetu. To mu je hkrati koristilo pri tem, da je zbral 91.000 evrov za fundacijo Make-A-Wish, ki pomaga izpolniti želje otrokom s hudimi boleznimi. 

Pri 28 letih je skupaj s Seanom Gustafsonom, članom slavnih Thunderbirds, ustanovil Draken International. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Pri 28 letih je skupaj s Seanom Gustafsonom, članom slavnih Thunderbirds, ustanovil Draken International. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Adrenalinski »odvisnik« se odpravlja na novo misijo

Tehnološki milijarder naj bi v kratkem ponovno potoval v vesolje. Šel naj bi dlje, kot katerikoli človek v zadnjih 50 letih. Kot poveljnik se še s tremi drugimi člani posadke odpravlja na petdnevno vesoljsko pustolovščino v kapsuli Crew Dragon. Na svojem Instagram profilu je delil objavo, da je navdušen, da je del neverjetnega vesoljskega programa Polaris in njegove misije Polaris Dawn. Cilj misije je izvesti znanstveno raziskovanje človekovega zdravja v vesoju, pri tem pa bodo predstavili tudi novo tehnologijo.  

Isaacmanovo življenje je vedno polno akcije; ne le poklicno, temveč tudi zasebno. Rad raziskuje naravo in stopa po še neraziskovanih poteh. Vozi se s hitrim letalom MiG, pleza po gorah, pelje se v svoji Tesli in se nikoli ne boji lotiti novih drznih podvigov.

image_alt
Zanimiva dejstva o našem planetu Zemlja

Več iz rubrike