Čevlji menedžerja so globoki, kdaj tudi preveliki

Prevzeti vodilno vlogo in stopiti v čevlje menedžerja ni preprosto. Pogosto se odgovornost zelo poveča – do podjetja in zaposlenih. Ni presenetljivo, da mnoge ob tem prevevajo različni strahovi. Predvsem pred neuspehom, težkimi odločitvami in kritiko.
Fotografija: Foto: Pexels
Odpri galerijo
Foto: Pexels

Najti pravega človeka, potencialno uspeš­nega menedžerja, je bistvenega pomena za rast podjetja. A brez pravega talenta je to težko izvedljivo. Pogosto se zgodi, da poslovni voditelji, ki so pred kratkim zasedli položaj na najvišji ravni, ugotovijo, da se kljub trudu in ekstremni motivaciji težko spopadajo z novimi odgovornostmi. Poleg tega včasih visoko usposobljen kandidat, novi zaposleni ali napredovali uslužbenec, čeprav se zdi, da ima ves potencial in spretnosti na svetu, sam ni prepričan o svojih sposobnostih.

V aktualni številki poslovne revije sta svoje mnenje o tem kdo je voditelj, kdo vodja in kdo menedžer, delili Lucija Sajevec, direktorica AMZS in Petra Juvančič, nova izvršna direktorica Združenja Manager. 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

kariera

Pogovor brez visokih pet: Zvezdana Lubej, Chocolate village

Zvezdana Lubej: Poslovno okolje je nepredvidljivo in negotovo. Se pa največji premiki zgodijo prav v turbulentnih časih.

kariera

Pot uspeha: Med pandemijo uresničil sanje in postal uspešen podjetnik

Mladi podjetnik dokazuje, da je možno uspeti tudi v težkih, negotovih časih. Podjetje je ustanovil med pandemijo in v šestih mesecih zaposlil 11 oseb. Posel cveti.

kariera

Pogovor brez kravate: Robert Ljoljo, predsednik uprave Leka in predsednik Novar…

Robert Ljoljo: Smisel življenja ni samo, da imaš v rokah grablje in grabiš k sebi, ampak, da imaš v rokah vile in kdaj od sebe tudi kaj daš.

kariera

Pot uspeha: Njena zgodba dokazuje, da se močna volja in vztrajnost še kako izpl…

Naveličana je bila britanskega bančnega sistema, zato se je odločila ustanoviti banko, ki bo delovala tako, kot si je želela.

Komentarji: