Bi prispevali k raziskavam v vesolju?

Iščejo deset zdravih moških, starih od 18 do 30 let, ki bi bili pripravljeni v izolski bolnišnici preležati deset dni. Ste za?
Fotografija: V službenem času bodo udeleženci imeli 24-urni zdravstveni nadzor, dostop do interneta, zagotovljeno prehrano, pasivno razgibavanje in obiske. Foto: Reuters
Odpri galerijo
V službenem času bodo udeleženci imeli 24-urni zdravstveni nadzor, dostop do interneta, zagotovljeno prehrano, pasivno razgibavanje in obiske. Foto: Reuters

»Ležanje je standardiziran način simulacije breztežnosti, ki jo doživljajo astronavti med vesoljskim letom,« so zapisali na Inštitutu za kineziološke raziskave Znanstveno-raziskovalnega središča Koper v ponudbi za nenavadno začasno delo. Za potrebe študije, ki jo je naročila italijanska vesoljska agencija, namreč iščejo deset zdravih moških, starih od 18 do 30 let, ki bi bili pripravljeni v izolski bolnišnici preležati deset dni.

Tako lahko na Zemlji simulirajo breztežnost vesolja in preučujejo odziv človeka na tako okolje. Po prihodu v bolnišnico bodo najprej opravili meritve, med drugim teste na sobnem kolesu, iztegovanje kolena, ultrazvok, odvzem krvi … Nato se bodo za deset dni ulegli v posteljo in leže opravljali vse aktivnosti od higiene do telesnih potreb in raziskav, v naslednjih dveh dneh pa opravili nove meritve.

V službenem času bodo udeleženci imeli 24-urni zdravstveni nadzor, dostop do interneta, zagotovljeno prehrano, pasivno razgibavanje in obiske. Izbrani kandidati bodo po končani raziskavi prejeli 800 evrov neto nagrade. Študija bo potekala med 10. in 28. julijem, prijave pričakujejo do 25. junija.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: