(AVDIO) Mark Kalin: Talentirani Slovenci, kje se skrivate

Slovenija je dežela inovacij, slovenski startupi pa imajo izredno prednost zaradi majhnosti države. Zakaj? Že v začetku razmišljajo globalno, pravi Mark Kalin.
Fotografija: Mark Kalin: »Postajamo svetovni center inovacij«.
Odpri galerijo
Mark Kalin: »Postajamo svetovni center inovacij«.

Tokratni sogovornik Petre Kovič v podkastu Svet kapitala s Petro, v katerem z mladimi podjetniki gradimo nove temelje sodobne ekonomije in posla, je Mark Kalin, ustanovitelj prve socialne platforme Beyond Leadership, ki je s strani NUK-a prejela mednarodno standardno številko za serijske publikacije ISSN in direktor Švedskega investicijskega sklada 1337Works AB.

Kalin je spregovoril o tem, kako živahno je sploh v času pandemije v finančnih industriji in na katere paradne panoge bi stavil, da bi Slovenijo postavile na globalen zemljevid najboljših.
 

Šele ko slišiš, veš. Vabljeni k poslušanju!

 

OPIS GOSTA


Mark Kalin. FOTO: Osebni arhiv
Mark Kalin. FOTO: Osebni arhiv
Mark Kalin je direktor v Švedskem investicijskem skladu 1337Works AB. Sklad povezuje dve velesili, Evropo in Azijo, saj ima sedeže na Švedskem, Sloveniji in v Arabskih Emiratih. Ima štiri magisterije in je strokovnjak za vzpostavljanje inovacijskih ekosistemov in transformacij kultur in organizacij, podjetnik, predavatelj, ter ustanovitelj prve socialne platforme - Beyond Leadership -, ki združuje gospodarstvenike in akademijo in je s strani Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK) prejela mednarodno standardno številko za serijske publikacije ISSN.

Več iz rubrike

kariera

S pravo strategijo do podjetniškega uspeha

Če se podajate na samostojno pot, boste poleg sreče potrebovali tudi dober načrt. O kateri stvareh je dobro premisliti, preden odprete podjetje?

kariera

Poslovne priložnosti v letu 2021

Na katerih področjih se v letu 2021 odpirajo najboljše priložnosti za zaslužek in uspeh?

kariera

Leto sprememb na področju zaposlovanja

Ob 24. januarju, mednarodnem dnevu izobraževanja, in v času informativnih dni in vpisov na srednje šole in fakultete je največji karierno-zaposlitveni portal MojeDelo.com preveril, kako je epidemija …

kariera

Zakonca obogatela s šamponom proti izpadanju las

Zakonca iz Anglije sta iskala rešitev proti izpadanju las. Zasnovala sta učinkovit izdelek in samo lani ustvarila več kot 11 milijonov evrov prihodkov.

Komentarji: