5 korakov do motivacije na delovnem mestu (VIDEO)

Trenutki, ko smo v službi brez volje in manj učinkoviti, se nam slej ko prej maščujejo, saj se delo nikoli ne naredi samo. Kako si lahko pomagamo, svetuje Celica Thellier d'Auzers.
Fotografija: Foto Reuters
Odpri galerijo
Foto Reuters

V splošnem je na delovnem mestu srečnih in motiviranih dve tretjini ljudi. Prav vsak pa ima kdaj slab dan, morda nekoliko obdobje, ko je brez energije, volje, v službo hodi nasršen in se mu enostavno ne da. Ali pa je treba opraviti nalogo, ki mu res ne diši.Takšnim trenutkom se seveda ne bomo kar prepustili, saj skoraj ni hujšega, kot biti nesrečen nekje, kjer vsak dan preživiš ure in ure. Trik, kako se izviti iz tega, je za Svet kapitala predstavila Celica Thellier d'Auzers, soustanoviteljica podjetja ChooseMyCompany, ki je sodelovala na konferenci Mojedelo.com o talentih in pomenu ugleda delodajalcev za uspešno privabljanje talentov.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: