44 odstotkov Slovenk ni zadovoljnih s svojo zaposlitvijo

Približno 200.000 žensk v Sloveniji je starih od 20 do 35 let. Glede na raziskavo Zavoda Nefiks jih med več kot 500 predstavnicami generacije – 41 odstotkov ima družboslovno izobrazbo – 44 odstotkov ni zadovoljnih s svojo zaposlitvijo.
Fotografija: Foto Reuters
Odpri galerijo
Foto Reuters

Samo dobra tretjina jih dela na področju, za katerega se je izobraževala, njihovo delo pa ustreza stopnji zahtevnosti šolanja, 42 odstotkov jih dela na manj ustreznih delovnih mestih. Tretjina ocenjuje, da ima pri svojih letih dovolj ustreznih delovnih izkušenj, s plačo je zadovoljnih 40 odstotkov tistih, ki so zaposlene, jih pa med nezadovoljnimi večji delež pričakuje izboljšanje.

Vir: Zavod Nefiks
Vir: Zavod Nefiks

Enajst odstotkov starih med 30 in 35 let pravi, da jih financirajo starši, prav toliko pa jih prejema socialno podporo. Za 28 odstotkov anketirank zaposlitev v tujini ni sprejemljiva, vse ostale pa s tem ne bi imele težav. Štiri odstotke anketiranih se je že odselilo iz Slovenije. Ženske so skoraj v en glas odgovarjale na vprašanje o povezovanju s potencialnimi delodajalci med izobraževanjem. Devet od desetih jih pravi, da ga je premalo, tri četrtine jih je priznalo, da so imele stik z manj kot tremi.

Več iz rubrike

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

kariera

Prva izmed petih, ki je svoje bogastvo ustvarila iz nič

Kot 38-letnica je bila ena najmlajših ljudi na Forbsovem seznamu milijarderjev in edina Britanka.

Komentarji: