Volkswagen bo začasno zaprl tovarne v Evropi

STA
Proizvodnja se bo do konca tega tedna ustavila v tovarnah VW v Španiji, na Portugalskem in na Slovaškem ter v tovarnah Lamborghinija in Ducatija v Italiji. Reuters

VW se je pridružil mnogim drugim avtomobilskim proizvajalcem.

Wolfsburg - Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen (VW) bo zaradi pandemije novega koronavirusa konec tedna začel zapirati svoje tovarne po Evropi. Obrati bodo verjetno zaprti dva ali tri tedne, je danes napovedal glavni izvršni direktor VW Herbert Diess.

Proizvodnja se bo do konca tega tedna ustavila v tovarnah VW v Španiji, na Portugalskem in na Slovaškem ter v tovarnah Lamborghinija in Ducatija v Italiji, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Diess.

"Večina ostalih tovarn v Nemčiji in drugod po Evropi se bo začela pripravljati na ustavitev proizvodnje, ki bo verjetno trajala dva do tri tedne," je dodal Diess.Svet delavcev VW je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes vodstvo pozval k jasnim informacijam glede ustavitve proizvodnje. Ocenili so, da do ustavitve prihaja prepozno, in pozvali, naj se za vsako tovarno pripravi podroben načrt.

Predstavniki delavcev tudi ne razumejo, zakaj bi morali tisti, ki na proizvodnih linijah delajo tesno drug ob drugem, "za nekaj sto dodatnih avtomobilov" tvegati okužbo, medtem ko vodstveni delavci že delajo od doma, je poročala AFP.

VW se je pridružil mnogim drugim avtomobilskim proizvajalcem, ki so zaradi pandemije koronavirusa in posledičnega tveganja okužb in težav pri dobavi delov ter tudi padca povpraševanja na trgu začasno ustavili proizvodnjo.
Več iz rubrike