Virtualne resničnosti si želijo dubajski šejki in vabijo tudi vas

Gospodarska strategija naj bi do leta 2030 ustvarila več kot 40.000 virtualnih delovnih mest
Fotografija: Poročilo družbe PricewaterhouseCoopers (PwC) iz leta 2020 navaja, da bi lahko tehnologija VR in AR do leta 2030 gospodarstvu ZAE prinesla 4 milijarde USD FOTO: Delo
Odpri galerijo
Poročilo družbe PricewaterhouseCoopers (PwC) iz leta 2020 navaja, da bi lahko tehnologija VR in AR do leta 2030 gospodarstvu ZAE prinesla 4 milijarde USD FOTO: Delo

Voditelji Dubaja želijo, da bi najštevilčnejše mesto v Združenih arabskih emiratih (ZAE) postalo eno od desetih največjih metaverzum gospodarstev na svetu.

Cilj dubajske metaverzum strategije, ki je bila predstavljena v ponedeljek, je v mesto privabiti več kot 1.000 blockchain podjetij in podjetij, ki se ukvarjajo z virtualno resničnostjo, ter do leta 2030 ustvariti več kot 40.000 virtualnih delovnih mest, je zapisano v sporočilu, objavljenem na uradni tiskovni agenciji ZAE WAM.

"To bi dodatno spodbudilo gospodarstvo Dubaja in podprlo vizijo vlade ZAE o petkratnem povečanju števila podjetij blockchain v primerjavi s sedanjim številom," je navedeno v sporočilu.

Strategijo metaverzuma je predstavil njegova visokost šejk Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum, kronski princ Dubaja in predsednik dubajskega izvršnega sveta. Zasnovana je bila v skladu z navodili Njegove visokosti šejka Mohameda bin Rašida Al Maktuma, vladarja Dubaja.

FOTO: Delo
FOTO: Delo

Po besedah Omarja bin Sultana Al Olama, državnega ministra ZAE za umetno inteligenco in digitalno gospodarstvo, naj bi metaverzum spodbujal prizadevanja ZAE za "zagotavljanje inovativnih rešitev, pozitivno vplival na življenja ljudi in mesto spremenil v eno najpametnejših središč na svetu, ki ponuja nove gospodarske priložnosti".

V skladu z napovedjo virtualna resničnost (VR) in razširjena resničnost (AR), ki omogočata delovanje metaverzuma, v ZAE trenutno zagotavljata 6.700 delovnih mest in prispevata približno 500 milijonov dolarjev h gospodarstvu države.

Voditelji Dubaja želijo, da bi najštevilčnejše mesto v Združenih arabskih emiratih (ZAE) postalo eno od desetih največjih metaverzum gospodarstev na svetu FOTO: Delo
Voditelji Dubaja želijo, da bi najštevilčnejše mesto v Združenih arabskih emiratih (ZAE) postalo eno od desetih največjih metaverzum gospodarstev na svetu FOTO: Delo

Poročilo družbe PricewaterhouseCoopers (PwC) iz leta 2020 navaja, da bi lahko tehnologija VR in AR do leta 2030 gospodarstvu ZAE prinesla 4 milijarde USD.

ZAE so med novejšimi državami, ki so se je odločile za veliko metaverzum igro. Julija je kitajsko mesto Šanghaj predstavilo svojo strategijo, s katero želi do konca leta 2025 zgraditi metaverzum gospodarstvo v vrednosti 350 milijard juanov (52 milijard USD).

image_alt
Virtualna resničnost je tu. Metaverzum je strašljiv!

Več iz rubrike