Lastnik solarne strehe Tesla razkriva kakšni so dejanski stroški postavitve

Teslina solarna streha je med uporabniki čedalje bolj priljubljena. Prihranki na njen račun naj bi bili izjemni, dostopna pa je po sprejemljivi ceni.
Fotografija: Solarni strešniki Tesla. FOTO: Tesla
Odpri galerijo
Solarni strešniki Tesla. FOTO: Tesla

Podjetje Tesla je na Floridi postavilo največjo solarno streho. Njena površina znaša 680 kvadratnih metrov, zmogljivost pa 44 kilovatov. To je precej več kot pri klasičnih solarnih strehah, katerih zmogljivost običajno ne seže prek 10 kilovatov.

Video posnetek lastnika nove strehe je bil na Twitterju objavljen 30. decembra, malo po tem pa se je viralno razširil po socialnem omrežju. Elon Musk je pod tvit komentiral, da gre za eno najboljših instalacij Tesline sončne strehe.Tony Cho, ki je nad novo streho izjemno navdušenje za Inverse razkril stroške inštalacije Tesline solarne strehe. Ta je bila precej razumna, je dejal in dodal, da je bila približno 35 odstotkov dražja, kot če bi se odločil za nakup klasične nove strehe skupaj s sončnimi kolektorji. Odločitev za Teslino solarno streho smatra kot dobro, saj bodo po njegovih izračunih prihranki na račun elektrike - izjemni.

FOTO: Tesla
FOTO: Tesla


Med zadovoljnimi uporabniki Teslinih solarnih strešnikov je tudi Linkedinov Robby Valles. Odločil se je za streho manjše površine - 160 kvadratnih metrov strehe. Kot je dejal avgusta lani, je ta znašala 34.000 ameriških dolarjev. Če odštejemo davčno olajšavo, je zanjo dejansko odštel 26.000 dolarjev.


Solarna streha je poleg električnih avtomobilov, ena najbolj znanih Teslinih izdelkov. Solarni strešniki so oblikovani na način, da izgledajo kot običajni strešniki. Prvič so bili predstavljeni jeseni 2016 kot del hiše prihodnosti. Njen lastnik naj bi - v popolnem scerariju - imel v garaži Teslin avtomobil, na strehi solarne strešnike, poleg hiše pa Teslino postajo za shranjevanje energije, ki deluje 24 ur na dan.

Teslina solarna streha sicer do nedavnega ni bila deležna velikega zanimanja. Šele oktobra 2019, ko je Musk predstavil strešnike tretje generacije, ki se odlikujejo po hitrejši postavitvi, je povpraševanje po njih naraslo.

FOTO: Tesla
FOTO: Tesla

 

Več iz rubrike