Slovensko IT podjetje izvedlo dva prezvema

Četrta pot postala lastnica IT podjetij Burdian in Spin.
Fotografija: Četrta pot. Foto: arhiv podjetja
Odpri galerijo
Četrta pot. Foto: arhiv podjetja

Z nakupom 100-odstotnega deleža podjetja Burdian iz Celja in podjetja Spin iz Nakla pri Kranju krepimo svojo navzočnost na trgu kot podjetje, specializirano za razvoj, uvajanje in vzdrževanje poslovnih informacijskih rešitev ter svetovanje podjetjem na področju kadrovskih, registracijskih in plačnih informacijskih sistemov, so sporočili iz Četrte poti. Četrta pot je lani zbrala 5,4 milijona evrov prihodkov in 464 tisoč evrov čistega dobička, s preVzemi pa bodo pospešili rast.
image_alt
Bližamo se vrhuncu inflacije, a ta naj ne bi še izginila

S prevzemom podjetja Burdian (lani je zbralo 79 tisoč evrov prihodkov od prodaje), ki se že več kot 30 let ukvarja s pisanjem programa za plače za slovenska podjetja, smo razširili naše programske rešitve za kadrovske procese in obračun oziroma izvedbo obračunov plač namesto strank (t. i. outsourcing obračuna plač). Podjetje so po pvzemu preimenovali v Čerta pot plače.

Z vključitvijo ekipe podjetja Spin (lani so zbrali 866 tisoč evrov prihodkov) specializirane v izdelavi programske opreme za računovodsko področje, obračunavanje dohodkov ter vodenju kadrovske evidence, smo naredili velik korak naprej in razširili nabor platform za kadrovske procese in obračun oziroma izvedbo obračunov plač namesto strank.
image_alt
Hrvaška: nadaljnji ukrepi lahko povzročijo kolaps gostinskega sektorja

Četrta pot je tako postala edina programska hiša v Sloveniji, ki na skupni platformi pokriva tri tako velike segmente poslovnih procesov. Posamezni sklop teh treh sistemov deluje samostojno ali kot povezana celota, hkrati pa omogoča postopno dograjevanje skladno z željami naročnika, so še sporočili iz podjetja.

Več iz rubrike

ikonomija

IAA Mobillity 2021 v Münchnu: notranje izgorevanje ni več v modi

V nedeljo, 12. septembra, se je v Nemčiji končal IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), ki je bil oglaševan kot »največji sejem mobilnosti na svetu«.

ikonomija

Finska zaradi nevarnosti omejuje uporabo električnih skirojev

Ker nastane zaradi uporabe električnih skirojev na Finskem velik delež nesreč, vlada razmišlja o omejitvi vožnje z njimi.

ikonomija

Koliko je danes vreden Tesla Roadster Sport 2010?

Tesla Roadster je po mnenju poznavalcev absolutni zmagovalec v zgodovini električnih avtomobilov.

ikonomija

Električni avtomobili: Kakšna je usoda odsluženih baterij?

Do leta 2030 naj bi bilo na cestah že 145 milijonov električnih vozil. Je pri tem že znano, kaj se bo zgodilo z odrabljenimi baterijami?

Komentarji: