Slovenija: Zaposlitev in cene v kokainskem svetu

Obstajalo naj bi kar nekaj ljudi v Sloveniji, ki se preživljajo zgolj s preprodajo drog.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Policija jih vsako leto identificira med deset in 15. Vsi drugi preprodajalci so običajno še kje zaposleni, tudi zato, da niso tako očitni. Tisti, ki so malo bolj pomembni člani združb, ki se zares preživljajo izključno s preprodajo drog, imajo edini malo boljši standard življenja. Tudi po njihovi zaslugi raste poraba kokaina pri nas, saj je beli prah vedno bolj dostopen, prodajalcev je čedalje več ... Če se nekdo zanima za nakup kokaina, bo zelo hitro izvedel, kje ga lahko kupi.

 

Kokain skozi številke - Preberite TU.Preprodajalci so v Sloveniji organizirani v treh nivojih. Teh deset do 15, ki so del združb, ki nabavljajo večje količine kokaina, torej vsaj nekaj kilogramov, ne preprodajajo uličnim preprodajalcem, ampak imajo svojo mrežo ljudi, ki drogo razdelijo med ulične prodajalce. Na drugem nivoju dobijo po pol kilograma in jih po sto gramov razdelijo uličnim prodajalcem. Večji »dilerji« z druge ravni običajno niso le dobavitelji uličnim preprodajalcem, temveč z belim prahom zalagajo tudi tako imenovano elito – poslovneže, politike in estradnike.
Nihče izmed teh ne pride do stoodstotno čistega kokaina, saj se ta po Peršoljevih besedah zaradi zahtev tržišča zmeša – včasih na prvem nivoju, včasih potem na drugem nivoju. V zavitku za en gram je njegova čistost približno 60- do 70-odstotna. Če bi bil bolj čist, bi namreč to predstavljalo visoko tveganje za predoziranje.

Reuters
Reuters


Proizvodnja prepovedanih drog v Sloveniji? Pri konoplji smo samozadostni.


 

Več iz rubrike

ikonomija

Naslednje poglavje knjige, ki jo poslušate

Svet kapitala na spletni strani že lahko poslušate. No, članke lahko tudi berete, a po novem jih lahko prav tako poslušate. Za to skrbi bot ali robot. To je high-tech, ki že spreminja bralne navade. …

ikonomija

Švedski gigant za skoraj milijardo kun prevzel družbo hrvaških mladeničev

Skupina Stillfront je kupila zagrebško družbo Nanobit za nekaj manj kot milijardo kun oziroma okoli 125 milijonov evrov.

ikonomija

Slovensko kmetijstvo ni resna gospodarska dejavnost, pa bi lahko bilo

​Kumara z vtisnjeno QR-kodo je simbol transparentnosti porekla.

ikonomija

Osupljivi rezultati razumevanja teksta s pomočjo umetne inteligence

Slovenski modeli razumevanja in ustvarjanja jezika, ki temeljijo na umetni inteligenci, spreminjajo kreativne procese in oblikujejo novo paradigmo programiranja.

Komentarji: