Princ Harry se je zaposlil v startupu Silicijeve doline

Princ Harry bo služil kot izvršni tehnološki direktor mladega podjetja BetterUp.
Fotografija: FOTO: Jeremy Selwyn/REUTERS
Odpri galerijo
FOTO: Jeremy Selwyn/REUTERS

Vojvoda Sussexa je najnovejši zaposleni v podjetju BetterUp, startupu Silicijeve doline, je v torek poročal Wall Street Journal. Harry, ki ni več član britanske kraljeve družine, bo služil kot »glavni udarni častnik« podjetja.
 
BetterUp kombinira behavioristično znanost, umetno inteligenco in treninge ljudi, da bi optimizirali osebnostno rast in profesionalni razvoj, piše na spletni strani podjetja. S korporacijami sodeluje pri odkrivanju zaposlenih, ki bi jim lahko koristilo izobraževanje, in jim daje »osebno pot do rasti – tako boste lahko izkoristili zaposlene, ki so najbolj pripravljeni na preobrazbo vašega podjetja«, svojo storitev opisujejo na spletni strani.

image_alt
Hrvaška: Denar, nepremičnine, avtomobili – država bo zaplenila vse
 
Harry, ki je tudi javno spregovoril o svojih težavah z duševnim zdravjem, je sodeloval z enim od trenerjev BetterUpa in sam uporabljal aplikacijo.
 
Harryjeva vloga v podjetju po poročanju Wall Street Journala ne vključuje nadzora neposrednih poročil. Pokrival naj bi del o strategiji, kar pomeni tudi, da bo vojvoda Sussexa služil kot javni obraz podjetja.

BetterUp hitro raste

 
Podjetje, ustanovljeno leta 2013, ima med strankami tudi več velikih podjetij, med njimi Hilton, Warner Media in Chevron. Družba trdi, da je od ustanovitve služila več kot 100.000 članom in ima več kot 270 zaposlenih.
FOTO: REUTERS/Toby Melville
FOTO: REUTERS/Toby Melville

 
Ko so se organizacije in širša javnost med vsesplošno karanteno prilagajale duševnemu zdravju in dobremu počutju, so se delodajalci obrnili na različne vire, ki jih lahko ponudijo svojemu osebju, vključno s spletnim mentorstvom in svetovanjem. Prejšnji mesec je BetterUp od vlagateljev zbral 125 milijonov dolarjev, startup pa je ocenjen na 1,73 milijarde dolarjev.
 
Vse skupaj je BetterUp zbral 300 milijonov dolarjev, kar trdijo, da bo podjetje porabilo za mednarodno rast. V nedavnem intervjuju za Bloomberg je izvršni direktor Alexi Robichaux dejal, da podjetje razmišlja tudi o prvi javni ponudbi delnic (IPO), vendar ni navedel časovnice.

image_alt
Banke štejejo dobičke, bankirji si višajo bonuse

Harryjeva vloga ni točno definirana

 
FOTO: REUTERS/Andrew Milligan
FOTO: REUTERS/Andrew Milligan
Vojvoda že dolgo vodi kampanje za ozaveščanje o duševnem zdravju in odkrito govori o svojih težavah po smrti svoje matere, princese Diane, ko je bil star 12 let. V intervjuju za Telegraph leta 2017 je dejal, da je iskal pomoč, potem ko je »zaprl vsa čustva« v dve desetletji žalosti in se lotil tudi boksa, da bi mu pomagal obvladati tesnobo.
 
V zadnjih letih je naslovnice britanskih tabloidov polnil zaradi neizprosnega negativnega poročanja o svoji ženi Meghan, ki je v nedavnem intervjuju z Oprah Winfrey dejala, da so jo spreletavale tudi samomorilne misli zaradi neutemeljenih poročanj v medijih in življenja pod kraljevskimi žarometi.
 
 
 

Več iz rubrike