Priljubljeni Spotify zdaj na voljo tudi v Sloveniji

Naročniška storitev za pretakanje zvočnih vsebin je od danes naprej na voljo tudi v Sloveniji. Na isti dan vstopajo še na dvanajst drugih trgov.
Fotografija: Spotify danes vstopa na slovenski trg, cene paketov pa se bodo gibale med 2,99 in 9,99 evri. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Spotify danes vstopa na slovenski trg, cene paketov pa se bodo gibale med 2,99 in 9,99 evri. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

Številne bo razveselila novica, da bo ena izmed najbolj priljubljenih naročniških storitev za pretakanje zvočnih vsebin na svetu, od danes naprej na voljo tudi v Sloveniji. Spotify zdaj skupaj šteje več kot 286 milijonov uporabnikov, med temi pa jih je slaba polovica, oziroma 130 milijonov naročenih na njihovo storitev Premium. Prisotni so že na 92 trgih po svetu.
 

Danes še na dvanajst novih trgov


V Sloveniji bo na voljo več kot 50 milijonov skladb, milijon podkastov in več kot štiri milijarde seznamov predvajanj, pišejo v sporočilu za javnost. Osnovna storitev za pretakanje zvočnih vsebin je na voljo brezplačno, uporabniki pa lahko to nadgradijo v Spotify Premium. Pri slednji storitev nima oglasov.Spotify na isti dan kot v Slovenijo vstopa še na dvanajst drugih trgov, in sicer: v Moldavijo, Kazahstan, Belorusijo, Rusijo, Albanijo, Bosno in Hercegovino, na Hrvaško, Kosovo, v Črno goro, Srbijo, Ukrajino in Severno Makedonijo.
 

Cene bodo med 2,99 in 9,99 evri


V Sloveniji bo Spotify Premium na voljo za 5,99 evrov na mesec, medtem pa so na voljo tudi drugi paketi. Naročniški paket Premium Family bo na voljo za 9,99 evrov, uporablja pa ga lahko do šest družinskih članov, ki prebivajo pod isto streho. Na voljo je še paket za pare, ki stane 7,99 evrov. Slednji bo omogočal še storitev Duo Mix; gre za seznam predvajanja, ki se samodejno obnavlja, obenem pa vključuje glasbene preference obeh uporabnikov. Na voljo je tudi naročniški paket za študente, ki bo stal 2,99 evrov.

Direktor švedskega Spotifya Daniel Ek je podjetje ustanovil leta 2008 in povsem spremenil glasbeno industrijo. FOTO: Tobias Schwarz/Afp
Direktor švedskega Spotifya Daniel Ek je podjetje ustanovil leta 2008 in povsem spremenil glasbeno industrijo. FOTO: Tobias Schwarz/Afp
Generalna direktorica družbe Spotify za južno in vzhodno Evropo Federica Tremolada je včeraj dejala: »Z jutrišnjim dnem se odpirajo vrata za skoraj 250 milijonov ljubiteljev glasbe, ki bodo na platformi Spotify lahko začeli raziskovati novo glasbo in podkaste z vsega sveta, pa tudi za umetnike s celotnega območja, ki bodo tako lahko dosegli vsak dan bolj povezano svetovno skupnost ljubiteljev glasbe.« Dodala je še, da z vstopom na dvanajst novih trgov pozdravljajo ljubitelje in ustvarjalce na velikih in rastočih trgih. Na teh trgih opažajo porast pri pretakanju vsebin in velike priložnosti za Spotify.
 

Lokalna priporočila glasbe


Spotify je kot zagonsko podjetje začel delovati leta 2008 na Švedskem in izrazito vplival tako na prodajo glasbe, kot tudi na poslušanje glasbe. Pred dvema letoma so kotirali na newyorški borzi, od takrat pa se je njihova vrednost podvojila.

Tako kot v tujini bo tudi v Sloveniji storitev prilagojena okolici, glasbena priporočila pa bodo lokalizirana. Iskalnik za priporočanje glasbe bo tako lahko nastavljen na Slovenijo.

Platforma Spotify je izjemno priljubljena tudi med podkasti, ti pa so že redno poslušani na omenjeni storitvi. Nabor funkcij je tako podoben kot drugod.

Več iz rubrike