Uspeh mladih fantov, ki so jih podprli Poslovni angeli in Miro Senica s partnerji

Služenje denarja z videoigrami ni več rezervirano le za profesionalce. Platforma eFlamingo omogoča vsem ljubiteljem računalniškikh igric, da s hobijem tudi nekaj zaslužijo.
Fotografija: Klub Poslovnih angelov Slovenije. Poslovnež Branko Drobnak. FOTO: Černivec Aleš
Odpri galerijo
Klub Poslovnih angelov Slovenije. Poslovnež Branko Drobnak. FOTO: Černivec Aleš

Do sedaj so lahko z igranjem videoiger služili le profesionalci, po novem je to omogočeno tudi amaterjem. eFlamingo je nova internetna platforma, ki so jo vzpostavili mladi slovenski fantje in že pridobiva zavidljivo število uporabnikov po celem svetu.
 
Pred eFlamingom so profesionalni igralci videoiger v tej tako popularni panogi (e-sports) služili precejšne vsote denarja od sponzorjev ter s prenosi igranja, saj jih je spremljajo na milijone ljubiteljev, ki so se tako učili novih veščin ter spretnosti. Profesionalni igralci računalniških igric pa niso nujno najboljši igralci na svetu. In tako je mlada ekipa, ki sliši na ime eFlamingo nekega sivega popoldneva med igranjem igric premagala profesionalno ekipo BitFenix in ugotovila, da bi ta hobi lahko postal nova poslovna priložnost.


Matic Mele, 22-letni direktor in idejni vodja platforme eFlamingo razloži, da eden izmed najbolje plačanih profesionalnih igralcev, Richard Tylor Ninja, preživi pred računalnikom po 11 ur dnevno, spremlja ga 15 milijonov sledilcev, danes pa je pri 28 letih težek kar 15 milijonov dolarjev. In če Ninja ni nepremagljiv, zakaj ne bi zaslužili nekaj denarja tudi drugi ljubitelji iger? S to vizijo so zbrali ekipo vrhunskih oblikovalcev, računalničarjev in tehnikov ter vzpostavili nekaj, kar si bo po njihovem mnenju vsak ljubitelj igric kdaj privoščil.
 
FOTO: E-Flamingo
FOTO: E-Flamingo
Na platformi so dosegljive najbolj popularne igre, kot so Fornite, FIFA, League of Legends, Call of Duty, ipd., igralec izbere njegovo najljubšo, investira željeno vsoto denarja in po igri zmagovalec pobere ves zastavljen denar.
 
V produkt verjame tudi skupina Poslovni angeli, ki so mladim fantom celo pot stali ob strani kot mentorji, obenem pa jim zagotavljali finančne injekcije. Slednje so dobili tudi s strani Odvetniške pisarne Miro Senica in partnerji, katera slovi po precej močnem oddeleku za gospodarsko pravo ter pravni regulaciji zaščite intelektualne lastnine ter patentov.
 
»Platforma ima potencial, da pronica v domove igričarjev po celem svetu, fantje ciljajo predvsem na evropski in azijski trg,« razloži Matija Urankar iz odvetniške pisarne Miro Senica in partnerji. »Mladi nadobudneži tako ne bodo več igrali igric le iz zabave, temveč dejansko nekaj zaslužili. Ideja bo zagotovo padla na plodna tla,« je prepričan Urankar.


 

Več iz rubrike