Hekerji spet zrušili tečaj bitcoina in drugih kriptovalut

Po kibernetskem napadu na južnokorejsko borzo je tečaj bitcoina zdrsnil za desetino, pod 6700 dolarjev
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Po kibernetskem napadu na južnokorejsko borzo kriptovalut Conrail je tečaj bitcoina konec tedna močno zdrsnil. Kot kažejo zadnji podatki s spletne strani coinmarketcap.com, so v rdečih številkah, z več kot sedemodstotnim  padcem v zadnjih 24 urah, tudi ethereum, ripple in druge kriptovalute. Celotna tržna kapitalizacija kriptovalut je zdrsnila pod 300 milijard dolarjev, kar je najmanj v zadnjih dveh mesecih. 

Padec pod 6700 dolarjev

Na luksemburški borzi Bitstamp je cena bitcoina od petka padla za dobrih 10 odstotkov, pod 6700 dolarjev. Od rekordnega tečaja, blizu 20 tisoč dolarjev sredi decembra lanskega leta, pa je vodilna svetovna kriptovaluta izgubila že kar dve tretjini vrednosti.

Južnokorejski Conrail je v nedeljo na svoji spletni strani objavil, da je bil tarča hekerskega vdora, po podatkih lokalnih virov pa so storilci ukradli za dobrih 37 milijonov dolarjev kripto žetonov. Družba, ki trguje z več kot 50 kriptovalutami, je še sporočila, da je zamrznila vse izpostavljene kriptovalute v t. i. hladno denarnico, ki ni povezana s svetovnim spletom.

 

Več iz rubrike

ikonomija

Slovenija vodi inovacijsko dirko v jugovzhodni Evropi

Slovenija se je po nacionalnih inovacijskih sistemih uvrstila med najvišje države med jugovzhodno Evropo (JVE), sledita ji Turčija in Srbija, je sporočila Evropska komisija.

ikonomija

Organizacijske tegobe prestavljenih olimpijskih iger

Poletne olimpijske na Japonskem so prestavljene na 23.julij naslednje leto. Se bodo olimpijske igre odvijale, če pandemija takrat še ne bo pod nadzorom?

ikonomija

Musk bo z milijonom dolarjev zavaroval upravo pred tožbami

Pri Tesli so Elon Musku v tem tednu izplačali skoraj milijon dolarjev, kateri bi pokrili stroške tožb, hkrati pa se slišijo pozivi po njegovi odstavitvi.

ikonomija

Gary Vaynerchuk: »Za večjo srečo prilagodite pričakovanja osebnega dohodk…

Belorusko-ameriški milijonar je prepričan, da bi mladi podjetniki morali za večji uspeh premisliti svoje sanje in realno prilagoditi pričakovanja osebnih dohodkov.

Komentarji: