Računovodski in davčni vidiki kriptovalut

Blockchain Think Tank Slovenija (BTT) vabi na dogodek Računovodski in davčni vidiki kriptovalut, ki bo potekal v četrtek 28. januarja 2021 ob 17. uri na Zoom platformi.
Fotografija: Računovodski in davčni vidiki kriptovalut. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Računovodski in davčni vidiki kriptovalut. FOTO: Shutterstock

Računovodski standardi po navadi zaostajajo za poslovno stvarnostjo, vendar pa je Slovenija pravzaprav ena izmed redkih držav, ki je postavila računovodska pravila razmeroma zgodaj.
 
Na dogodku ne bo govora le o gibanju tečajev kriptovalut, temveč predvsem o skrbnem ravnanju kripto vlagateljev, obljubljajo organizatorji. Strokovnjaki bodo odgovarjali na vprašanja, ki se pogosto porajajo ob vrtoglavo visokih številkah, navajajo pri BTT.
 
Namen dogodka je nabrati čim več koristnih napotkov in ozaveščati o tveganjih ter dobrih praksah pri vlaganju in trgovanju s kriptovalutami. Za tiste, ki področje že dobro poznajo, pa je to priložnost, da svoje znanje delijo in se pridružijo pri izvajanju strukturiranega izobraževanja javnosti in članov BTT.


Dogodku se bosta pridružila davčna strokovnjaka, Domen Romih in Veronika Knavs iz odvetniške pisarne Jadek Pensa. Svoje znanje pa bo delila tudi Silva Koritnik Rakela, univ. dipl. ekon., predavateljica in avtorica učnih gradiv, ki je svojo poklicno pot začela na področju informatike. Kot pooblaščena revizorka je več kot 15 let sodelovala pri revizijah številnih mednarodnih podjetij, tokrat pa bo odgovorila na vprašanja v povezavi z računovodskimi izkazi kripto sredstev.
 
Dogodek bo potekal v dveh delih, napovedujejo pri BTT. V prvem delu bodo preleteli novice iz sveta davkov in računovodstva. Drugi del bo namenjen vprašanjem in odgovorom.Slovenija je s 1. 1. 2019 med prvimi državami uredila računovodenje kriptovalut s pojasnilom 1 k SRS 11 – Časovne razmejitve. V spodnjem videu si lahko ogledate kratek povzetek, ki ga je pripravila univ. dipl. ekon. Silva Koritnik Rakela.

Več iz rubrike

finance

Londonograd* in kultura umazanih poslov v bančništvu

Začel se bo pravni spor glede domnevne bančne goljufije, storjene med prodajo največje bolgarske telekomunikacijske družbe Vivacom leta 2016.

finance

Drastičen padec cen na trgu kriptovalut

Cena najstarejše in najbolj znane kriptovalute bitcoin je v ponedeljek na trgovalni platformi Bitstamp padla na 34.057 dolarjev in s tem povečala izgubo ob koncu tedna.

finance

Kitajska mogotca v enem dnevu bogatejša za dobrih 12 milijard dolarjev

Novookronani najbogatejši Kitajec je svojemu bogastvu samo v enem dnevu dodal 5,4 milijarde dolarjev. Njegov kolega, nekdanji Googlov inženir, pa 7,2 milijarde dolarjev.

finance

Plemenite kovine iz sijajnega v bleščeče leto

Po sijajnem letu za plemenite kovine, bi se nekatere letos lahko zasvetile še bolj, napovedujejo analitiki.

Komentarji: