Zakaj bi gospodarstveniki selili podjetja v tujino?

Več o razlogih in pomislekih bo znano v izsledkih nove davčne raziskave Deloitte Slovenija.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Najnovejša raziskava Deloitte Private razkriva stanje duha v našem gospodarstvu, ki se je očitno znašlo na razpotju. Nas mora skrbeti?

Razlog so napovedane davčne spremembe

Zaradi napovedanih davčnih sprememb v povprečju kar 29 % gospodarstvenikov razmišlja o selitvi podjetja ali osebni selitvi v tujino. Ob tem jih 84 % meni, da bi uveljavitev vseh davčnih ukrepov, ki jih predvideva koalicijski sporazum, negativno vplivala na gospodarski in ekonomski razvoj Slovenije. Prav tako se 84 % vprašanih strinja, da naš davčni sistem potrebuje korenite spremembe.

Podrobnejša predstavitev izsledkov raziskave

Rezultati so sad raziskave Domači davki na prepihu, ki jo je izvedla ekipa davčnih strokovnjakov svetovalnega podjetja Deloitte Slovenija. Izraža mnenja ključnih finančnih predstavnikov našega gospodarstva o aktualnem dogajanju v davčnem bazenu.

V ponedeljek, 17. decembra, ob 9. uri bodo njene izsledke podrobneje predstavili na dogodku v Dvorani Uradnega lista RS na Dunajski cesti 167 v Ljubljani. Sledil ji bo razgiban panel Davčni prepih z gosti. Na njem bodo govorili tudi o morebitni obdavčitvi kapitalskih dobičkov in drugih kamnih spotike v slovenskem davčnem sistemu.


Vas zanima, kaj točno bodo povedali strokovnjaki? Svojo udeležbo na dogodku potrdite do 14. decembra na e-naslovu dogodki@deloittece.com.

Več iz te teme:

Več iz rubrike