Predstavitvena informacija

Najboljše prakse odkrivanja finančnega kriminala

Finančni kriminal je ena najpogostejših oblik gospodarskega kriminala, ki eni strani prinaša velike dobičke, drugi pa velike izgube. Prav zato je Evropski parlament marca letos ustanovil več odborov za preučevanje davčnih utaje, nepoštene davčne prakse in pranje denarja.
Fotografija: Thinkstock
Odpri galerijo
Thinkstock

Za lažje razumevanje problematike, s katero se srečujemo tudi pri nas, je zato na voljo program, namenjen pooblaščencem za PPDFT (preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma) in njihovim namestnikom.

Izobraževanje na Adriatic Financial Crime Akademiji

Na Adriatic Financial Crime Akademiji, kot se imenuje program v treh modulih, bodo ugledni domači in tuji strokovnjaki spregovorili o zakonodajnih zahtevah in novostih ter najboljših praksah s področja PPDFT in odkrivanja finančnega kriminala.

Kdo so letošnji gostje AFCA?

Na drugem modulu 22. junija 2018 v ljubljanskem hotelu Austria Trend bo nastopilo sedem izkušenih govorcev. To so:

  • Aleksandra Čargo, vodja skladnosti poslovanja pri Addiko banki Slovenija;
  • Klaudijo Stroligo, namestnik direktorja v podjetju R.U.R. d.o.o. Domžale in svetovalec mednarodnih organizacij, kot so Svet Evrope, Organizacija Združenih narodov in Svetove banka;
  • Tom Scampion, forenzični partner v Deloitte Velika Britanija ter vodja področja finančnega kriminala v regiji EMEA;
  • Lucija Skok, vodja skladnosti pri Zavarovalnici Generali;
  • Laura Vaik, državna tožilka z generalnega državnega tožilstva Estonije;
  • Klaudija Jurkošek Seitl, Deloitte Adriatic, vodja svetovalnih storitev s področja preprečevanja pranja denarja in širše skladnosti poslovanja;
  • Bojan Rimanič, pooblaščenec za preprečevanje pranja denarja, Banka Intesa Sanpaolo.

O čem se bo govorilo?

Gostje bodo na Adriatic Financial Crime Akademiji spregovorili o pričakovanjih nadzornika pri inšpekcijskem pregledu; oceni tveganja za pranje denarja in financiranje terorizma; tipologijah financiranja terorizma; spremljanju transakcij ter izzivih pri izvajanju compliance funkcije v zavarovalnicah.

Kako se lahko prijavite?

Drugi modul Adriatic Financial Crime Akademije bo 22. junija v dvorani Andromeda v 1. nadstropju hotela Austria Trend na Dunajski 154 v Ljubljani. Število mest je omejeno, zato se prijavite čim prej na dogodki@deloittece.com. Finalni modul Adriatic Financial Crime Akademije bo potekal v novembru, ko bo v Ljubljani tudi Mednarodni teden preprečevanja prevar.

Podrobnosti o programu in cenah paketov preverite tukaj.

Thinkstock
Thinkstock

Več iz rubrike