mag. Janez Žezlina

O avtorju

Janez se ukvarja s poslovnim in kadrovskim svetovanjem. Njegove glavne strokovne kompetence so usmerjene na področje strateških preobrazb podjetja, sistematičnega razvoja voditeljstva ter upravljanja talentov v podjetjih in executive coachinga na področju razvoja vodij. Bil je tudi trener Treninga Dale Carnegie® (najstarejši in vodilni trening za razvoj osebnostnih in poslovnih potencialov na svetu) z mednarodno licenco.

Janezov fokus v zadnjem času so strokovnega raziskovanja, kako izboljšati kreativnost in inovativnost človeškega uma z naprednimi in digitalnimi tehnologijami, in preučevanje disciplin, ki to spodbujajo, kot npr.: Sobivanje človeške in umetne inteligence (androidna znanost in humanoidni roboti), Uporaba nevroznanosti in epigenetike pri vodenju, Industrija 5.0, …

Slovenija še vedno pod povprečjem držav EU

Slovenska mednarodna podjetja na večini tujih trgov že poslujejo, v t. i. digitalni ekonomiji, ki se vse bolj razvija tudi v Sloveniji.

Algoritmi proti Androritmom: entropično – sintropično ali empatično delov…

Še tako majhno empatično dejanje pri vsakem posamezniku krepi empatijo in altruizem; tudi na nevrobiološki ravni, s krepitvijo centra za empatijo v možganih.

Basen o vodenju: V življenju raste tisto, na kar se osredotočaš

Dober vodja sodelavce zna povabiti k (so)ustvarjanju, jih vključevati v reševanje izzivov, navdihniti in opolnomočiti za uspešno delo danes in v prihodnje.

Basen o vodenju: Iz praznega vodnjaka ne moreš črpati vode

Dober vodja z lastnim zgledom spodbuja svoje zaposlene k razvoju in stalni krepitvi njihovih potencialov, pa tudi k temu, da se kakšnih stvari/prepričanj od-učijo in s tem odprejo priložnost za nova …

Kaj nas o voditeljstvu lahko nauči master Yoda

Dve knjigi na mojih morskih policah*.

Vodenje v sobivanju človeške in umetne inteligence

»Cesarstva prihodnosti so cesarstva našega uma.« Winston Churchill

Voditelj prihodnosti - coach in trener svojih zaposlenih

Kako izkušnje vrhunskih športnih trenerjev uporabiti v poslovnem svetu?

Znanstvena fantastika ali poslovna realnost

Znani futurolog in preučevalec voditeljstva Keith Coats pravi, da je voditeljstvo vedno stvar konteksta, v katerem živimo in delujemo. Kakšen je naš trenutni in kakšen prihajajoči kontekst?