Aleš Štempihar

O avtorju

Aleš Štempihar je digitalni strateg, inovator poslovnih modelov, mentor in coach za digitalno poslovno preobrazbo. Z digitalnostjo se ukvarja že od leta 2012. Je team Leader pri Digital42, priporočeni strokovnjak v DIH katalogu, predsednik IIBA Slovenija, direktor Askit d.o.o. ter gostujoči profesor na DOBA fakulteti.

Z več kot 20 let poslovnih izkušenj na področjih izdelave in prenove strategij, izvajanja sprememb poslovanja, poslovnega analiziranja, preobrazbe organizacij, skrbništva izvedbe digitalnih projektov, kot digitalni strateg pomaga organizacijam vseh velikosti in področij: pri oceni njihove konkurenčnosti v digitalni ekonomiji in oceni zrelosti njihovih digitalnih zmožnosti; pri pripravi digitalnih strategij in izvedbenih načrtov le-teh; pri pripravi in izvedbi digitalnih poslovnih preobrazb.

Bodo slovenska MSP digitalni »Oblak« ali »Lewandowski«

Namesto, da bi šla Slovenija pospešeno v digitalni napad, je ujeta globoko na golovi črti, oziroma celo prestavlja pomembne tekme.

Naj se digitalna poslovna preobrazba prične

Povežimo vse kar smo do sedaj pripravili za uspešno digitalno poslovno preobrazbo in z 10. KORAKOM stopimo na pot njene neprestane izvedbe.

Slovenska MSP so v slabi digitalno poslovni kondiciji

Zadnja raziskava razkriva žalostno stanje digitalnosti v slovenskih mikro, malih in srednjih podjetjih (MSP).

Imeti prav ni vedno dovolj

KORAK 9 – V digitalni poslovni preobrazbi potrebujemo za spremembo naravnanosti zaposlenih več kot le racionalne argumente.

Podatkovni alkimisti: Zlato za kupca ali kupca za zlato?

KORAK 8 – vaši podatki so lahko zlato, ne samo nafta, če boste sledili naslednjim nasvetom izkušenih podatkokopov.

Ključ do poslovne uspešnosti je v novi poslovni kulturi

KORAK 7 – Kako pospešiti razvoj digitalne organizacijske kulture.

Ali ste digitalno fit?

KORAK 6 – kompetence zahtevajo stalen razvoj, a ko si enkrat v ustrezni kondiciji napreduješ dvakratno.

Je digitalna poslovna preobrazba grozljivka, drama ali znanstvena fantastika

KORAK 5 – pravočasno identificirajmo priložnosti in nevarnosti, definiramo digitalne iniciative ter utemeljimo upravičenost investiranja vanje.

Pokazala se je moč digitalnih tehnologij

Digitalne tehnologije niso pomembne same po sebi, pomemben je njihov vpliv na razvoj digitalnega kupca, razvoj digitalnih poslovnih modelov in digitalne družbe.

Kako postati bestseller v digitalni ekonomiji

Zmagovalci digitalne ekonomije vedo, kje je izvor in kdo je primarni prejemnik vrednosti. In to niso najprej oni sami. (KORAK 3 /10 do uspešne digitalne poslovne preobrazbe).