Zvezdniki izrazili podporo Ukrajini

Na rusko invazijo v Ukrajini so se odzvali, tako slovenski kot tuji zvezdniki, ki so na svoj način izrazili podporo napadeni državi.
Fotografija: Številni zvezdniki so ukrajinskim beguncem obljubili finančno pomoč. Foto: Posnetek zaslona/CnaLuxury
Odpri galerijo
Številni zvezdniki so ukrajinskim beguncem obljubili finančno pomoč. Foto: Posnetek zaslona/CnaLuxury

Ruska agresija nad Ukrajino je prizadela tudi številne svetovne zvezdnike, ki svoje razočaranje nad trenutnim dogajanjem v Evropi izražajo na družabnih omrežjih. Številni so obljubili velike donacije v pomoč ukrajinskim beguncem in vsem žrtvam vojne.

image_alt
Avstrija: Vojna v Ukrajini upočasnjuje rast gospodarstva

Ashton Kutcher in Mila Kunis

Ameriška igralka Mila Kunis je rojena v Ukrajini, zato je do Ukrajincev še bolj empatična. Skupaj s svojim možem, Ashtonom Kutcherjem je zbrala 30 milijonov dolarjev donacij za pomoč ukrajinskim beguncem.

»Dogodki, ki so se odvijali v Ukrajini, so uničujoči. Na tem svetu ni mesta za tovrstne nepravične napade na človeštvo,« njene besede povzema portal CNA Luxury.

Blake Lively in Ryan Reynolds

Par je nedavno na svojih družbenih omrežjih obljubil donacijo Agenciji ZN za begunce (UNHCR), ki v sodelovanju s sosednjimi državami zagotavlja pomoč in zaščito beguncev. »Ko boste donirali, bomo znesek izenačili z milijonom dolarjev, kar bo ustvarilo dvojno podporo,« je na Twitterju zapisal Reynolds.

Gigi Hadid

Svetovno uspešna manekenka Gigi Hadid je nedavno napovedala, da bo ves svoj zaslužek v mesecu mode namenila za pomoč Ukrajini. Supermodel pravi, da določen urnik zahteva, da s kolegi v tem, za Ukrajince travmatičnemu obdobju, predstavljajo nove modne smernice, in ker nimajo nadzora nad urnikom, bodo vsaj po modni brvi hodili z večjim namenom.  

image_alt
Kaj kupuje Rusija od Kitajske?

Princ Harry in Meghan Markle

Ukrajinska kriza je pretresla tudi princa Harryja in Meghan Markle. Po navedbah nekaterih tujih medijev naj bi par daroval številnim organizacijam, vključno s HIAS, World Central Kitchen in WHO.

Lee Young-AE

Južnokorejska igralka je za pomoč ukrajinskim beguncem darovala skoraj 112.000 dolarjev, kar je na svojem Twitter profilu sporočil ukrajinski veleposlanik v južni Koreji, Dmitro Panomarenko, medtem ko je izrazil hvaležnost.

»Zelo smo navdušeni in ganjeni nad pismom in velikim finančnim prispevkom slavne korejske igralke Lee Young-AE v podporo Ukrajini in zahtevo po čimprejšnji končani vojni! Donacije bodo nakazane za potrebe žrtev ruske agresije,« je zapisal Ponomarenko. 

Roger Federer

Svetovno znani teniški zvezdnik Roger Federer je napovedal donacijo v višini pol milijona dolarjev za pomoč ukrajinskim otrokom, ki so žrtve vojne. Športnik je na družabnem omrežju izrazil podporo in dejal, da je cela družina prizadeta ob pogledu na dogajanje v Ukrajini, ob tem pa obljubil pomoč ukrajinskim otrokom, ki potrebujejo oskrbo.

Cher

Cher je še ena izmed zvezdnikov, ki je na svojem Twitter profilu izrazila neodobravanje nad ruskim napadom na Ukrajino. Pevka meni, da je Ukrajina za ZDA pomembna, in da bo aktualni ruski predsednik napadal tudi druge države, posledično pa bo Evropa postala majhna in nezaščitena.

Angelina Jolie

Slavna igralka in znana humanitarka je prav tako izrazila veliko podporo Ukrajini. Na Instagramu je zapisala, da se s pomočjo kolegov iz humanitarne organizacije UNHCR trudi zagotoviti vso potrebno pomoč vsem beguncem.

Nika Kljun

Tudi slovenski estradniki so razočarani nad trenutnim dogajanjem v Ukrajini. Številni so se odzvali tako, da so na svojih profilih na družabnih omrežjih objavili ukrajinsko zastavo in zapisali nekaj podpornih misli.

»Nihče si ne želi vojne. Toliko ljudi je prizadetih zaradi pohlepa ene osebe. Moje srce je zlomljeno. To je nevaren trenutek za vso Evropo in ves svet. V Ukrajini sem učila velikokrat, koreografirala sem celo v njihovi oddaji Zvezde plešejo. Od tam imam veliko čudovitih spominov z nekaterimi njihovimi izjemnimi plesalci. Ostala sem brez besed. Ne morem verjeti, čemu smo priča leta 2022,« je zgrožena plesalka Nika Kljun.  

Poleg slovenske plesalke so se odzvali tudi Challe Salle, Eva Boto, Kataya, Tjaša Perko, Jagoda Batagelj, Nadiya Bychkova in številni drugi.

image_alt
Katerih živil bi lahko začelo primanjkovati?

Več iz rubrike