Znani finalisti za Evropski avto leta 2021

Spet je ta čas v letu. Govorimo o evropskem avtomobilu leta. Znan je namreč seznam finalistov, ki se potegujejo za prestižno nagrado.
Fotografija: FOTO: caroftheyear.org
Odpri galerijo
FOTO: caroftheyear.org

Od začetnih 38 kandidatov do skrajšanega seznama 29 vozil je žirija v ožji izbor poslala sedem nominirancev, ki se potegujejo za najboljše vozilo stare celine. Omeniti velja, da mora biti model, da je upravičen do sodelovanja na natečaju, nov in v prodaji zdaj ali pred koncem leta na petih ali več evropskih trgih.

Lani je bil za evropski avtomobil leta imenovan Peugeot 208. V ožjem izboru so se za naziv potegovali še BMW serije 1, Ford Puma, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 in Toyota Corolla. Letošnjega zmagovalca bo izbrala skupina 60 žirantov, to so novinarji s področja avtomobilske industrije iz 23 evropskih držav.
 
Tekmovanje poteka že od leta 1964, ko je Rover 2000 postal prvi dobitnik prestižne nagrade.

Sedem finalistov za evropski avtomobil leta 2021

 
1. Citroen C4
2. Cupra Formentor
3. Fiat New 500
4. Land Rover Defender
5. Škoda Octavia
6. Toyota Yaris
7. Volkswagen ID.3

 
Trije finalisti prihajajo iz skupine Volkswagen, in sicer Škoda, Cupra in seveda Volkswagen. Med finalisti sta letos dva povsem električna modela: VW ID.3 in Fiat New 500.
 
Končni krog glasovanja – konec februarja – bo odločil zmagovalca leta 2021. Slednji bo na spletu objavljen v ponedeljek, 1. marca.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Nesrečnik v primeru najdbe kripto zaklada obljublja milijone

Moški je pred leti zavrgel računalniški trdi disk, na katerem je imel 7500 bitcoinov. Sedaj želi premoženje nazaj, a mu oblasti ne dovolijo preiskati smetišča.

aktualno

PKP8: Država bo podjetjem subvencionirala dvig minimalne plače

Ključna ukrepa predloga osmega protikoronskega zakona, ki ga vlada že pripravlja, sta podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo najmanj do konca aprila in subvencije podjetjem ob dvigu minimalne p…

aktualno

Logist leta Viktor Kastelic: V zadnjem letu smo omogočili nemogoče

Direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji Viktor Kastelic je bil izbran za Logista leta 2019.

aktualno

General Motors presenetil z letečim cadillacom

General Motors se namerava pridružiti cvetočemu poslu letalskih taksijev eVTOL.

Komentarji: