Zavod za turizem Maribor - Pohorje ostal brez direktorice

Direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch je sredi tega tedna odstopila s položaja, ki ga je zasedala od leta 2017.
Fotografija: Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje. FOTO: Regent Tadej / Delo
Odpri galerijo
Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje. FOTO: Regent Tadej / Delo

Urbančič Windischeva je svoj odstop danes potrdila za STA. »Glede na dolgoletne izkušnje v turizmu - kar 25 let jih je - odhajam novim izzivom naproti,« je dejala.

»Še naprej pa si bom, tako kot doslej, prizadevala za promocijo mariborskega, štajerskega in slovenskega turizma, saj turizem zame predstavlja veliko več kot le delo. Je moj način življenja, ki ga z veseljem opravljam,« je dodala.

Zavod je vodila od maja 2017, ko je na direktorskem mestu zamenjala Janjo Viher, ki je odstopila zaradi zdravstvenih težav. Njena protikandidatka na takratnem razpisu je bila Alenka Iskra, ki je danes podžupanja Mestne občine Maribor.Na občini danes pravijo, da so bili z odstopom direktorice Zavoda za turizem Maribor - Pohorje seznanjeni. Drugih informacij pa ne dajejo.

Letošnja turistična sezona je zaradi epidemije novega koronavirusa v Mariboru in njegovi okolici veliko bolj skromna kot rekordna lanska. Tudi pri koriščenju turističnih bonov je med regijami s slabšim izkoristkom.

Več iz rubrike

Komentarji: