Zaradi neposrečene pričeske frizerski salon ob 230.000 evrov

Sodišče je odločilo, da bo moral frizerski salon svoji stranki plačati odškodnino, ker naj bi ta zaradi nove frizure utrpela hude travme.
Fotografija: Slika je simbolična. Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Slika je simbolična. Foto: Getty Images

Leta 2018 se je Aashna Roy, ki si je kariero ustvarila kot model za oglaševanje lasne industrije, odpravila v frizerski salon, ki se nahaja v prestižnem hotelu v New Delhiju. Tam se je s frizerko dogovorila za 10-centimetrsko striženje konic. Frizerka storitve ni opravila skladno z navodili stranke in ji je lase postrigla preveč. Royjeva naj bi zaradi tega izgubila pogodbe in doživela hude travme, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
image_alt
Hrvaška: Pri menjavi kun v evre bo pomagala tudi vojska

Kot je ugotovilo sodišče, je »frizerka na šok in presenečenje pritožnici lase postrigla v tolikšni meri, da so se ji komaj dotikali ramen«. Posledično naj bi Royjeva, ki je kot manekenka nastopala v oglasih za lasno kozmetiko, zaradi te izkušnje doživela »živčni zlom in travme«.

Sodišče je v sodbi med drugim zapisalo, da »ni nobenega dvoma, da so ženske zelo previdne, ko gre za njihove lase. Za njihovo vzdrževanje porabijo precej denarja, na lase so tudi čustveno navezane,« poroča AFP.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Pritožnica naj bi zaradi prekratkih las izgubila pogodbe in utrpela veliko izgubo, zaradi česar se je njen življenjski slog popolnoma spremenil. Hkrati so se razblinile njene sanje, da bi postala top model.

Sodišče je frizerskemu salonu, kjer se je pred nekaj leti strigla Royjeva, odredilo plačilo odškodnine v višini 230.000 evrov. Kot poroča AFP se lahko lastnik salona na odločitev sodišča še pritoži.
image_alt
V polovici izdelkov za ličenje našli nevarne kemikalije

Več iz rubrike