Za trgovce brezplačno obvezno testiranje

Jutri, tj. v četrtek, 18.02.2021, se bo pričelo brezplačno testiranje.
Fotografija: Testiranje je obvezno ne le v šolstvu, ampak tudi v trgovinski dejavnosti.
Odpri galerijo
Testiranje je obvezno ne le v šolstvu, ampak tudi v trgovinski dejavnosti.

Vladni Odlok o začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom določa, da je prodajanje blaga potrošnikom dovoljeno le pod pogojem, da so zaposleni v trgovinah enkrat tedensko testirani na virus covid-19.

Ker takšen odlok nalaga lastnikom in zaposlenim v trgovinski dejavnosti stroškovno in izvedbeno breme, sta se Trgovinska zbornica Slovenije ( v nadaljevanju TZS)  in  Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije odločila, da bosta pri tem pomagala vsem v trgovinski dejavnosti in sicer tako, da bosta jutri začela z organizacijo brezplačnih testiranj za zaposlene v trgovinski dejavnosti.
 

Kje in kdaj?


Trgovci bodo odslej morali opravljati enkrat na teden testiranje na virus covid-19, pri čemer bodo lahko prodajali le tisti trgovci, ki bodo imeli negativni rezultat testa. Ker bi tovrstno testiranje v že tako zaradi pandemije opustošeni dejavnosti naložilo še dodatne stroške, se je TSZ  z Ministrstvom za zdravje  dogovorila za možnost razbremnenitve in sicer tako, da bodo izvedbo in stroške prevzeli omenjeni ustanovi.Torej, brezplačna testiranja za zaposlene v trgovini bodo potekala v različnih krajih po vsej Sloveniji, in sicer so do sedaj z različnimi izvajalci že dogovorjene naslednje lokacije in termini: Ljubljana, Celje, Maribor, Kranj, Trbovlje, Krško, Kočevje in Postojna, prav tako pa glede na evidentirane potrebe trgovcev pripravljamo testiranja še na nekaterih drugih lokacijah.

Vsak lastnik trgovine lahko prijavi svoje zaposlene  na posamezno lokacijo in termin na eleketroskem naslovu info@tzslo.si.

Trgovci bodo odslej morali opravljati enkrat na teden testiranje na virus COVID-19. Foto: REUTERS
Trgovci bodo odslej morali opravljati enkrat na teden testiranje na virus COVID-19. Foto: REUTERS
Kot so sporočili iz Trgovinske zbornice Slovenije bodo prijave zbirali do zasedbe predvidenega števila (največ 150 - 200 udeležencev/dan), pri čemer bodo prijavljeni en dan pred testiranjem seznanjeni o predvideni uri testiranja. V primeru prejetega večjega števila prijav za posamezno lokacijo, bodo podjetja pravočasno seznanjena o novem terminu testiranja na izbrani lokaciji.

INFO:
O terminih in lokacijah testiranja za zaposlene v trgovinski dejavnosti več na www.tzslo.si.
 

Več iz rubrike