Za domačo mačko odštela 6000 evrov, na dom dobila divjega tigra

Par, ki je mislil, da je za 6000 evrov kupil mačko pasme Savannah, ​​je bil šokiran, potem ko je ugotovil, da gre dejansko za mladiča divjega tigra.
Fotografija: Kljub očitnim razlikam zakonca trdita, da nekaj dni nista vedela, da ne gre za domačo mačko pasme Savannah. FOTO. APA
Odpri galerijo
Kljub očitnim razlikam zakonca trdita, da nekaj dni nista vedela, da ne gre za domačo mačko pasme Savannah. FOTO. APA

Neimenovani par iz francoskega pristaniškega mesta Le Havre v Normandiji je hišnega ljubljenčka plačal ob dostavi oziroma po povzetju, potem ko je naročilo opravil na podlagi spletnega oglasa, poroča spletni Daily Mail.
 
Kupila naj bi mačko pasme Savannah. FOTO: Newsflash
Kupila naj bi mačko pasme Savannah. FOTO: Newsflash
Kljub očitnim razlikam zakonca trdita, da nekaj dni nista vedela, da ne gre za domačo mačko pasme Savannah - križanko med divjim Servalom in domačo mačko, temveč za tri mesece starega sumatranskega tigra, ki izvira iz Indonezije. Ko se jima je posvetilo sta takoj poklicala pristojne organe.
 
Medtem ko je pasma Savannah uvrščena med sprejemljive hišne ljubljenčke, tiger ni - in je zaščiten s pogodbo CITES (Konvencija o mednarodni trgovini z ogroženimi vrstami), kar pomeni, da je ni mogoče niti prevažati brez urejene papirologije.
 

Podrobnosti primera so se pojavile po tem, ko so tožilci pripravili poročilo, objavljeno ta teden - dve leti po zasegu tigra.
 
Policiji sprva ni bilo jasno, od kod prihaja tiger. V preiskavi so ugotovili, da se je dotična žival pred tem že pojavila v regiji Normandija - na selfijih v Elbeufu in celo v rap spotu, posnetem v bližnji občini Petit-Quevilly.
 
Tiger je dobil nov dom. FOTO: Getty images
Tiger je dobil nov dom. FOTO: Getty images
Preiskava regionalne intervencijske skupine državne policije in oddelčne varnosti je zdaj dokončno zaključena.
 
Po poročanju portala France Bleu je tiger v dobrem zdravstvenem stanju in je bil zaupan francoskemu uradu za biotsko raznovrstnost ter na koncu dobil nov dom - lokacija ni bila razkrita.
 
Zaradi trgovine z zaščiteno vrsto je bilo aretiranih devet osumljencev, več pa jih je obtoženih sodelovanja v organiziranem kriminalu.

Več iz te teme:

Več iz rubrike