Mercedes-Benz snuje najučinkovitejši električni avtomobil na svetu

Mercedes-Benz je oznanil, da v podjetju razvijajo nov model električnega avtomobila, ki bo v učinkovitosti prekašal vse, ki so trenutno na tržišču.
Fotografija: Mercedes-Benz Vision EQXX. FOTO: Mercedes-Benz
Odpri galerijo
Mercedes-Benz Vision EQXX. FOTO: Mercedes-Benz

Spletni portal Electrek poroča, da pripravlja nemški proizvajalec avtomobilov Mercedes-Benz nov model električnega avtomobila, ki ga je poimenoval Vision EQXX. Po besedah predstavnikov podjetja bo to najučinkovitejši model avtomobila, ki ga je svet kdaj videl.
 

Projekt, ki sledi najnovejšim dognanjem na področju razvoja tehnologije


Markus Schafer, vodja raziskav in razvoja pri podjetju, je povedal, da so z namenom izdelave predvidenega modela ustanovili novo skupino inženirjev, ki se ukvarja z razvojem modela. Cilj je izdelati model avtomobila z največjim dosegom in najvišjo stopnjo učinkovitosti. Gre za resen projekt, ki sledi najnovejšim tehnološkim smernicam. V naslednjo generacijo serijskih avtomobilov nameravajo vključiti tudi funkcijo učenja, tj. umetne inteligence.


Model Vision EQXX naj bi se po navedbah predstavnikov podjetja uporabljal za preizkušanje novih tehnologij za izboljšanje učinkovitosti ter njihovo uvajanje v serijske avtomobile. Njegov razvoj naj bi namreč za sabo potegnil inovacije, ki bodo hitro prodrle v serijske avtomobile.

Predviden model avtomobila Mercedes-Benz Vision EQXX naj bi bil po informacijah, ki so jih podali v podjetju, zmožen prepotovati razdaljo 1200 kilometrov z enim polnjenjem akumulatorja. Za lažjo predstavo; tolikšna razdalja se nahaja med Slovenijo in Dansko. Slednje bo možno ker bo v avtomobil vgrajena večja baterija. Poleg tega bo prišlo tudi do splošnega izboljšanja učinkovitosti načrtovanega jeklenega konjička. 
Mercedes-Benz Vision EQXX. FOTO: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Vision EQXX. FOTO: Mercedes-Benz

Razvoj modela Vision EQXX: prelomnica v razvoju električnih avtomobilov?


Pri nemškem proizvajalcu avtomobilov so dejali, da pri navedenem projektu sodeluje tudi skupina Mercedes-Benz F1 HPP, ki se nahaja v Združenem kraljestvu. S skupnimi močmi tako snujejo projekt, ki se ga bodo ljubitelji sodobnih avtomobilov zelo veseli.

Merceder-Benz je z razvojem novega tipa električnega avtomobila napovedal vznemerljivo prelomnico v razvoju električnih avtomobilov. Model naj bi bil namreč izjemno učinkovit, odlikoval pa ga bo tudi izjemen doseg.

Vseeno je razvoj tega odmevnega modela avtomobila še v povojih. Zaenkrat podatek o tem, kdaj bo Mercedes-Benz Vision EQXX dostopen na trgu, ostaja skrivnost.


 

Več iz rubrike