Z Bezosom v vesolje kmalu tudi igralec iz Zvezdnih stez

Vesoljsko podjetje Jeffa Bezosa Blue Origin je sporočilo, da bo z raketo New Shepard v vesolje kmalu poletel tudi 'kapitan Kirk'.
Fotografija: Foto: Miha Pribošič
Odpri galerijo
Foto: Miha Pribošič

Vesoljsko podjetje milijarderja Jeffa Bezosa Blue Origin je sporočilo, da bo 12. oktobra z raketo New Shepard v vesolje poletel tudi filmski igralec William Shatner, ki je zaslovel z vlogo kapitana Kirka z vesoljske ladje Enterprise v seriji Zvezdne steze, poroča STA.
image_alt
Električni Yugo, ki bi ga proizvajal Rimac

Kanadčan Shatner, ki je star 90 let, bo eden od potnikov na naslednjem poletu New Sheparda, ki je že ponesel v vesolje Bezosa in druge turiste.

Shatnerju bodo delali družbo podpredsednica vesoljskih misij pri Blue Origin, Audrey Power, soustanovitelj podjetja Planet Labs Chris Boshuizen in soustanovitelj podjetja Medidata Glen de Vries.
 

Shatner hkrati tudi najstarejši Zemljan v vesolju


Shatner bo tako postal tudi najstarejši Zemljan v vesolju. Pilotka Wally Funk je bila stara 82 let, ko je letos julija poletela s prvo turistično misijo Blue Origin.
image_alt
Dinastija Rothschild: najbogatejša družina na svetu

Pot rakete New Shepard v vesolje od izstrelitve do pristanka traja sicer vsega skupaj 10 minut. Raketa ponese kapsulo s posadko malce preko meje med atmosfero in vesoljem na višino 80 kilometrov, kjer potniki nekaj minut uživajo v breztežnostnem stanju, nakar pristanejo s pomočjo padal.

Blue Origin je doslej prodal že za 100 milijonov dolarjev vesoljskih vozovnic, do konca letošnjega leta pa je po Shatnerjevi v načrtu še ena, skupaj letos tretja misija v vesolje s človeško posadko.
image_alt
Bill Gates kupil hotelsko verigo za 1,9 milijarde evrov

Več iz rubrike