VIDEO Anketa: Ali otroke v šoli učijo, kako izstopiti iz povprečja in osvojiti svet?

Na ljubljanskih ulicah smo vprašali naključne mimoidoče, kaj si mislijo o slovenskem izobraževalnem sistemu. Je na pravi poti?
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Mladi pridejo iz izobraževalnega sistema izžeti od učenja in opremljeni s preveč podrobnega znanja, piše Pija Kapitanovič v članku Povečujemo količino znanja in ne razvijamo kompetenc. Je to res? In, ali šolski sistem spodbuja otroke, da bodo znali stopiti iz povprečja, razmišljati drugače, smo preverili kar na ljubljanskih ulicah in vprašanje zastavili naključnim mimoidočim. Kaj so povedali, poglejte v prispevku spodajVeč iz rubrike

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.