V zimskem času z Brnika 14 neposrednih letalskih povezav

V letalskem prometu je danes začel veljati zimski vozni red. V tem časubo na voljo 14 neposrednih letalskih povezav v 12 držav po svetu.
Fotografija: Foto: Jure Eržen / Delo
Odpri galerijo
Foto: Jure Eržen / Delo

V letalskem prometu je danes začel veljati zimski vozni red. Ta bo v veljavi do 26. marca 2022. Po trenutnih napovedih bo v zimski sezoni 13 letalskih prevoznikov ponujalo 14 neposrednih letalskih povezav v 12 držav po svetu.

V tem času bo z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Amsterdam do pet letov tedensko ponujal nizkocenovni prevoznik Transavia. V Beograd bodo vsak dan v tednu letela letala Air Serbia, lete v Bruselj pa bo sprva štirikrat tedensko ponujal Brussels Airlines in nato decembra prešel na šest letov. Povezavo z belgijsko prestolnico bo ponujal tudi nizkocenovni prevoznik Wizz Air, na letališče Charleroi bo letel dvakrat tedensko.

image_alt
Osebno letalo, ki ga bo lahko vozil vsak

Flydubai bo trikrat na teden letel v Dubaj, Turkish Airlines petkrat na teden v Istanbul, Easyjet pa štirikrat na teden na londonski Gatwick. Od sredine decembra bo v London letel tudi Wizz Air in sicer trikrat na teden na letališče Luton.

Največje število tedenskih letov z ljubljanskega letališča bo v zimski sezoni ponujala Lufthansa, ki bo v Frankfurt letela dvakrat dnevno in z nočitvami ponujala tudi zgodnje jutranje lete.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Septembra na Brniku dvakrat več potnikov kot v enakem obdobju lani

Aeroflot bo v Moskvo letel trikrat na teden. Enajst letov tedensko v Pariz bo ponujal Air France, z Air Montenegro bo mogoče dvakrat tedensko leteti v Podgorico, z LOT Polish Airlines šestkrat tedensko v Varšavo, s Swiss Air Lines pa štirikrat tedensko v Zürich, so sporočili iz Fraporta Slovenija.

Septembra so na Brniku našteli 65.133 potnikov, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju lani. »Ob prometno močnih zadnjih mesecih bomo v oktobru presegli skupno lanskoletno število potnikov. Ob izboljševanju epidemioloških razmer in sproščanju omejitev pri prehajanju meja pričakujemo, da se bo močnejše povpraševanje po letih nadaljevalo do konca leta,« so sredi oktobra sporočili iz družbe.

image_alt
Globalno pomanjkanje magnezija ogroža proizvodnjo avtomobilov

Fraport Slovenija si po epidemiji prizadeva za obnovitev in krepitev mreže poletov z ljubljanskega letališča, pri čemer je poudarek na letalskih povezavah z dolgoročnim potencialom, ki so zanimive za slovenske potnike in vhodni turizem, ter partnerstva, ki lahko poleg privlačnih neposrednih povezav ponudijo tudi dobra izhodišča za nadaljevanje letalskih potovanj na vse konce sveta, so še dodali.

Več iz rubrike