V podedovani garaži odkrila 450.000 evrov vredne igrače

Britanski par iz mesta Stourbridge je v podedovani garaži, polni vreč za smeti, našel zakladnico igrač, povezanih s priljubljeno franšizo Vojna zvezd, vrednih 400.000 britanskih funtov (približno 449.350 evrov).
Fotografija: Par prvotno ni vedel, kaj naj napravi s kupom figur in vesoljskih plovil, ki jih je sosed, od katerega sta podedovala garažo, zbiral več desetletij. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Par prvotno ni vedel, kaj naj napravi s kupom figur in vesoljskih plovil, ki jih je sosed, od katerega sta podedovala garažo, zbiral več desetletij. FOTO: Shutterstock

Predmeti so bili v brezhibnem stanju in še vedno shranjeni v originalnih embalažah. Za nekatere od igrač so na dražbi iztržili do 30.000 funtov (približno 33.700 evrov).

Par prvotno ni vedel, kaj naj napravi s kupom figur in vesoljskih plovil, ki jih je sosed, od katerega sta podedovala garažo, zbiral več desetletij, STA povzema časnik The Times. Njun sin je poklical dražbarja, ki ga je pričakala kopica v originalni embalaži brezhibno shranjenih spominkov, vezanih na Vojno zvezd.


»Veliko jih je bilo nekoliko vlažnih zaradi razmer, v katerih so bili shranjeni, a je to na splošno najboljša zbirka Vojne zvezd, ki sem jo kdajkoli videl,« je za The Times dejal Chris Aston iz avkcijske hiše Aston's Auctioneers. Za zbirko je bilo veliko zanimanja z vseh koncev sveta, zato so pričakovali, da bodo predmete dobro prodali.

Za figuro Star Destroyer Commanderja, enega od le dveh znanih primerov v originalni embalaži, so iztržili 32.500 funtov, figura Palitoy Jawe v originalni embalaži, ena od le desetih na svetu, pa je prinesla 27.280 funtov. Komplet osmih figuric iz Jedijeve vrnitve (1983), ki je ob izidu filma stal 1,21 funta, pa so prodali za 1400 funtov.


Nepričakovani izkupiček je zagotovo navdušil britanski par. »Ne vem, če imata kakšne specifične načrte, a zagotovo se počutita, kot da sta zadela na loteriji,« je dodal Aston.

Spominski predmeti, vezani na eno največjih svetovnih filmskih franšiz, lahko dosežejo neverjetne vsote. Leta 2015 prodana figurica Luka Skywalkerja, ki je na trg prišla leta 1978, je na dražbi Sotheby's in eBayja dosegla ceno 25.000 ameriških dolarjev, še navaja STA.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

Komentarji: