V Ljubljani o subvencioniranju cen ogrevanja ne razmišljajo

Mestna občina Ljubljana (MOL) v nasprotju z mariborsko ne razmišlja o uvedbi subvencije cen ogrevanja.
Fotografija: Foto: Leon Vidic / Delo
Odpri galerijo
Foto: Leon Vidic / Delo

Mestna občina Ljubljana (MOL) v nasprotju z mariborsko ne razmišlja o uvedbi subvencije cen ogrevanja. Kot so pojasnili, je pomoč v obliki energetskih vavčerjev kot možnost za blažitev rasti cen energije v pristojnosti ministrstva za infrastrukturo in se ureja na ravni celotne države.

image_alt
Nepremičnine na Hrvaškem kupujejo predvsem tujci

Iz mariborske občine so včeraj sporočili, da bodo mestni svetniki na izredni seji prihodnji teden odločali o predlogu župana Saše Arsenoviča za 30-odstotno subvencijo cene ogrevanja za november in december za gospodinjstva, ki jih ogreva Energetika Maribor.

Ljubljanska občina in JP Energetika Ljubljana o čem podobnem ne razmišljata. »Kljub podražitvi in izredno neugodnim in nepredvidljivim razmeram na trgu daljinski sistem ogrevanja Ljubljane ostaja med ugodnejšimi daljinskimi sistemi, zato težko potegnemo vzporednice s trenutnimi razmerami v Mestni občini Maribor,« so za STA pojasnili na MOL-u.

image_alt
Zadeli so na loteriji, nato pa denar zapravili za te stvari

Prizadevali si bodo, da ohranijo čim bolj ugoden sistem ogrevanja

Dodali so, da se energenti dražijo povsod. »V primerjavi z večino sistemov pa nas v tem času delno rešuje, če lahko tako rečemo, tudi naša proizvodna struktura, saj nismo v celoti odvisni od zgolj enega energenta,« so zapisali. Pojasnili so, da je diverzifikacija oziroma razpršenost energentov in s tem manjša ekonomska odvisnost od zgolj enega energenta tudi njihova razvojna strategija, zato si bodo še naprej prizadevali, da ohranijo čim ugoden sistem ogrevanja.

Pred dnevi je agencija za energijo objavila, da so se cene toplote v novembru na letni ravni najbolj povišale za gospodinjske odjemalce v Mestni občini Maribor in Občini Jesenice (dvig cen za 77 odstotkov).

image_alt
Indijsko podjetje v zgolj šestih mesecih do milijarde dolarjev

Več iz rubrike