V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.
Fotografija: Turistične nastanitve v Goriških Brdih so v tem in naslednjem mesecu polno zasedene. FOTO:Igor Mali
Odpri galerijo
Turistične nastanitve v Goriških Brdih so v tem in naslednjem mesecu polno zasedene. FOTO:Igor Mali

Po besedah direktorice Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tine Samec Novak je letos razlika predvsem v tem, da močno prevladujejo slovenski gosti - teh je kar 70 odstotkov.

»Naši gostinski vrtovi so bili že sredi maja precej polni, nadaljevali smo z akcijo Naredi si svoj praznik češenj, ki je bila velika uspešnica. Trenutno se Goriška Brda vračajo na tako imenovane stare tire, take kot smo jih bili navajeni v preteklih letih,« je za STA povedala Samec Novakova.Turistične nastanitve v Goriških Brdih so v tem in naslednjem mesecu polno zasedene. Slovenski obiskovalci, ki prenočujejo pri briških ponudnikih, prihajajo s turističnimi boni.
Rasti števila obiskovalcev zaradi epidemije sicer niso pričakovali, so pa s trenutnim obiskom zadovoljni. FOTO: Pivk Mavric
Rasti števila obiskovalcev zaradi epidemije sicer niso pričakovali, so pa s trenutnim obiskom zadovoljni. FOTO: Pivk Mavric

Pretekla leta je bilo razmerje močno v prid tujih gostov, gostili so največ Italijanov in gostov iz nemško govorečih dežel.

»Naši turistični ponudniki so v tem trenutku s povpraševanjem načeloma zadovoljni, mi pa tudi. Veseli pa nas dejstvo, da je med slovenskimi obiskovalci okoli 50 odstotkov takih, ki so tokrat prvič v Goriških Brdih,« je še dejala direktorice zavoda za turizem in dodala, da so številni obiskovalci, ki so se po zaključenih počitnicah pri njih že vrnili domov, že rezervirali počitnice v Goriških Brdih tudi za prihodnje leto.

Rasti števila obiskovalcev zaradi epidemije sicer niso pričakovali, so pa s trenutnim obiskom zadovoljni. V prejšnjih letih je bila rast števila obiskovalcev nenehno okrog 20 odstotkov, tako velikega povečevanja obiska pa si tudi v Goriških Brdih niso več želeli.

Več iz rubrike

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

Komentarji: