Trump bo izdal knjigo fotografij

Kmalu bo izšla knjiga fotografij Donalda Trumpa z naslovom Naša skupna pot, v kateri bodo prikazana štiri leta, ki jih je ta preživel v Beli hiši.
Fotografija: Foto: Rachel Mummey / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Rachel Mummey / Reuters

Bivši predsednik ZDA Donald Trump bo 7. decembra izdal knjigo fotografij o štirih letih v Beli hiši z naslovom Naša skupna pot. Knjigo fotografij bo izdala nova založba njegovega sina Donalda mlajšega in sodelavca iz predsedniške kampanje Sergia Gora.

image_alt
Avstrija: 140 milijonov evrov izgube za vsak dan zaprtja trgovin

Trump je v petek sporočil, da knjiga prikazuje nepozabne trenutke iz njegovega obdobja v Beli hiši, kot so gradnja zidu na južni meji, nižanje davkov, potrditev skoraj 300 sodnikov in treh vrhovnih sodnikov, obnova vojske, ustanovitev vesoljskih sil, odnosi s predsednikom Severne Koreje Kim Jong-unom, kitajskim predsednikom Xi Jinpingom, ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in številnimi drugimi svetovnimi voditelji.

image_alt
Evergrande: Milijarder prodal osebno premoženje za dobro podjetja

Trumpovi predhodniki, kot sta Barack Obama in George Bush mlajši, so napisali knjige spominov po sklenitvi več milijonov dolarjev vrednih pogodb z velikimi založniškimi hišami. A newyorški izdajatelji se nočejo ubadati s Trumpom, še posebej ne po napadu njegovih privržencev na kongres 6. januarja.

Založniška hiša Simon & Schuster se je odpovedala pogodbi za knjigo Trumpovega podpornika, senatorja Josha Hawleyja iz Missourija in se ubada z notranjim uporom zaradi pogodbe o spominih Trumpovega podpredsednika Mika Pencea.

image_alt
Spekter UV svetlobe, ki uničuje koronavirus in je varen za ljudi

Trump je večkrat napovedoval, da bo napisal knjigo spominov, ki bo knjiga vseh knjig, vendar se je doslej zadovoljil z intervjuji.

Trumpova knjiga bo nekaj posebnega tudi glede cene, saj jo nameravajo v prednaročilu prodajati za 67 evrov. Kot je zapisano v spletni knjigarni Amazon, knjiga obsega 320 strani.

image_alt
Od skromnih začetkov do 1,7 milijarde evrov vrednega podjetja

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.