Svet kapitala: Kdaj bomo sproščeno zaplesali?

Verjetno še nekaj časa ne, če pomislimo na zgoraj zastavljeno vprašanje in obenem prebiramo strani poslovnega tednika Svet kapitala.
Fotografija: Svet kapitala bo že jutri v vaših rokah. Ker vam privoščimo dobro branje. Foto: Petra Kovič
Odpri galerijo
Svet kapitala bo že jutri v vaših rokah. Ker vam privoščimo dobro branje. Foto: Petra Kovič

Boštjan J. Turk namreč začenja svojo kolumno v sveži številki poslovnega tednika Svet kapitala z besedami anonimnega avtorja: »Sodobni sužnji niso v verigah, ampak v dolgovih.« In dodaja, da kaj je boljšega za delodajalca kot zaposliti delavca s stanovanjskih kreditom v vrednosti 100.000 evrov, ki ga bo odplačeval še naslednjih 30 let.

Pišemo tudi o pomembnosti ekipnega duha v kolektivih, ta je po mnenju Petra Ivanova, strokovnjaka za virtualne time, bistven v času, ko so strokovnjaki razkropljeni po vsem svetu. Kar 80 odstotkov zaposlenih v svetu deluje v oddaljenih timih, v katerih sodelavci ne sedijo skupaj, ampak delajo na različnih lokacijah. Njihova prednost je, da sodelujejo s samimi strokovnjaki na svojem področju. A to še nič ne pomeni, šele ko se tim poveže v ciljih in se poenotijo, kako jih doseči, lahko ustvarja neverjetne rezultate.

Preberite še o razvoju in pomenu diska, ki je pripomogel tudi k socialni liberalizaciji spolnih praks, saj je bilo še leta 1971 v New Yorku nelegalno, da sta dva moška plesala skupaj. Prihod diska tako simbolizira čas političnega spajanja kultur in narodov, prevračanja rasnih in spolnih identitet, kar se je prezrcalilo v liberalizacijo oblačenja, glasbe, spolnih praks, uživanja drog in nasploh razmah drugačnih odnosov.

In druge zgodbe. V Svetu kapitala. Ker vam privoščimo dobro branje.

Več iz rubrike