Skrit hrvaški otok s spektakularno neokrnjeno naravo, ki jemlje dih

Hvar, Korčula, Brač, Krk, Pag… so hrvaški otoki, ki privlačijo veliko turistov in pozornosti. Manj znan pa je otok, ki velja za enega najlepših na hrvaški obali.
Fotografija: Otok Lastovo na Hrvaškem. FOTO: Simun Ascic / Shutterstock
Odpri galerijo
Otok Lastovo na Hrvaškem. FOTO: Simun Ascic / Shutterstock

Hrvaški otok, ki je še vedno dobro varovana skrivnost pred turisti, je otok Lastovo. Medtem ko je otok zdaj pritegnil nekaj več medijske pozornosti, je še vedno razmeroma skrit dragulj s spektakularno neokrnjeno naravo.

Lastovo slovi po čudoviti surovi naravi in ​​tipičnem, preprostem mediteranskem načinu življenja. Lastovsko otočje je najmlajši hrvaški naravni park s 44 tesno povezanimi otoki.Na glavnem otoku je pet jam, obala je zelo raznolika, strma in obdana z globokim morjem. Na glavnem otoku in ob celotnem arhipelagu so številne skalne, gramozne in peščene plaže.

Otok Saplun, znan po peščenih plažah, je precej priljubljena destinacija za jadrnice. Mesto Lastovo leži nad strmimi bregovi naravnega amfiteatra s pogledom na rodovitno polje namesto na morje, kar je v primerjavi z drugimi jadranskimi otoki zelo nenavadno.

Na otok ni najlažje priti, kar pomaga, da ostane skrit


Na voljo sta dve poti Jadrolinije - en katamaran in en trajekt. Dnevni katamaran v poletni sezoni odpluje iz Splita ob 15:00 in prispe v Ubli (Lastovo) ob 18:25. Katamaran se ustavi na Hvaru in Veli Luki (Korčula).

Dnevni trajekt iz Splita do Ubli (Lastovo) potuje prek Vela Luke. Slednji odpluje ob 10:15 uri (ob torkih in četrtkih ob 10:45 uri).
 

Več iz rubrike

aktualno

Zaradi vročine je v živalskem vrtu na razpolago tudi sladoled

Poletna vročina vpliva tudi na živali v ljubljanskem živalskem vrtu, zato oskrbniki poskrbijo za pravilne življenjske pogoje.

aktualno

V ZDA naj bi poskušali aretirati ženske, ki bi splav opravile drugje

Ameriški predsednik Biden predvideva, da bodo določene zvezne države poskušale aretirati tiste ženske, ki bodo potovale, da opravijo splav.

aktualno

Norveška je začela vojno s prirejenimi telesi v oglasih

Retuširane ali prirejene slike, ki se uporabljajo v komercialnih oglasih na Norveškem, morajo od včeraj naprej vsebovati enotno obvestilo o tem.

aktualno

Pfizer je ZDA prodal za 3,2 milijardi cepiva proti COVID-19

Povprečna cena na odmerek v novi prodajni pogodbi je za več kot 30 dolarjev višja od lanskoletne cene

Komentarji: