Premožni Evropejec kupil otok za 5,5 milijona evrov po samo video ogledu

Horse Island ob zahodni obali Irske je bil prodan za 5,5 milijona evrov. Pridobil ga je ultra premožni Evropejec, ki otoka sploh ni obiskal, temveč opravil le video ogled.
Fotografija: Horse Island. FOTO: Montague Real Estate
Odpri galerijo
Horse Island. FOTO: Montague Real Estate

Po poročanju londonske družbe Montague Real Estate, ki je sklenila posel, je bil otok prodan anonimnemu evropskemu kupcu. Novi lastnik je neznani ultra visok neto vredni posameznik (UHNWI). Slednje velja za ljudi veliko neto vrednostjo - njihov dohodek presega 30 milijonov dolarjev. Posrednika so decembra 2019 prosili, naj za kupca najde otok.

Otok, ki obsega površino 63,5 hektarja, je bil med letoma 1820 in 1874 dom uspešne industrije bakra. Leta 1841 je bilo tam naseljenih največ - 137 - prebivalcev. Večina jih je delala v rudnikih.Potem ko so ga delavci leta 1965 zapustili, je otok v 80. letih prejšnjega stoletja obnovil nemški fitnes specialist Gert Kolbel. Zadnji lastnik je Horse Island dal v prodajo leta 2018.

Otok ima tri peščene plaže, na katerih živijo tjulnji in druge divje živali. Na otoku je trenutno sedem nepremičnin: 418 kvadratna glavna hiša s šestimi spalnicami, dve gostišči s tremi spalnicami, nekaj dvosobnih hiš in dve enosobni koči.

Na voljo je tudi pomol, telovadnica in teniško igrišče. Urejena je elektrika, pitna voda in kanalizacija. Ceste so asfaltirane, kar omogoča dostop do vseh kotičkov Horse Islanda

Več iz rubrike